Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Vláda schválila garanci půjčky Smartwings ve výši 80 % půjčky, ručí jako vždy EGAP. A bude to jako často, že dluh nakonec zaplatí daňový poplatník?

0 0
možnosti
JR

J72a66n 55R71á64ž

14. 6. 2020 16:32

Vyhlášení insolvence se vším tím spojeným procesem, je pro tuto zcela bezperspektivní společnost nejlepším řešením, neb reálný plán, jak Smartwings přiblížit někdy v budoucnu k ziskovosti, neexistuje.

1 0
možnosti
Foto

Smartwings se ocitly ve finančních problémech už před koronavirovou pandemií, když řada jejich letadel Boeing 737 MAX stála odstavená na letišti. Smartwings je soukromá firma vlastněná z poloviny Číňany z ČLR. Sanovat ztráty společnosti by se měli snažit především její vlastníci. Letecká společnost není pro nás životně důležitá jako vodovody nebo energetická rozvodná síť. Bez té se obejdeme, nahradí ji jiné letecké společnosti.

2 0
možnosti
MS

Minulý týden proběhla diskuze jestli se má platit finanční kompenzace za emisní povolenky. Ministr průmyslu a obchodu Havlíček se veřejně vyslovil, že není možné finančně podpořit tisíce pracovních míst a provozy, které navazují na uhlobarony, protože nejde podpořit jednu firmu na úkor jiných. Takže Havlíček připustil podporu SW, protože jde údajně o strategický podnik, ale podpořit strategickou surovinu nechce. Dle něj asi elektrická a tepelná energie a suroviny potřebné k její výrobě nejsou dostatečně strategické. Asi očekává plynovou závislost na Rusku.

3 0
možnosti
JR

J75a71n 90R60á94ž

14. 6. 2020 16:48

Smartwings je strategický podnik pouze pro její akcionáře, protože bankrotem by s přihlédnutím k jejím obrovských dluhům zřejmě přišli o své investice. Kdo tvrdí, že se jedná pro život občanů České republiky o strategický podnik a proto musí být zachráněn, vědomě lže!

Z jakých důvodů se o této společnosti ve vládních kruzích i mediích pořád lže, si ale můžeme jen domýšlet.

PS. Říkat, že Smartwings jsou národní dopravce je stejná hloupost, jako kdyby někdo tvrdil, že národní dopravce je Regio Jet.

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.