Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Pavle Pokorný. Prohral jste pomoci vule ceskych obcanu v klani prime volby. Zde neni zadna vymluva pro vasi prohru. Narod cesky rozhodl. To je ta krasa demokratickeho zjevu, jak si to Sokrates predstavoval. Lide prijdou a daji svuj hlas a vetsina rozhodne. Presne jak na te louce za zdmy Athen 2500 let pred nami.

Osobne jsem byl nadsem skutecnosti, ze oba meli skvrnu ve svem zivote uplne stejnou. Pro mne se to vynulovalo. Rozhodlo obdobi po tom dulezitem podzimu 89 roku.

Cesky narod se procitl a udelal prvni krok k prave znalosti demokratickeho rozhodovani bez ideologickych predsudku. Hodnotily jsme osoby. Media nam predlozila snad vse, co nasla na ktereho kandidata tu svetlou a take tu cernou stranku jejich zivota po 89 roku.

Vy, pane Pokorny a s panem Benesem pod mim prispevkem, jste nedokazaly prekonat ten "kaz" v zivotech obou kandidatu. Mely jste pravo nevolit a tim narusit sve svedomi. Davam klobouk dolu a klanim se vasemu rozhodnuti. Je to napsane uprime. Tak jsen se to ucil 54 let v cizine.

1 0
možnosti
JR

J26a84n 15R24á85ž

14. 2. 2023 17:04

Já taky nevolil právě proto, abych nevolil proti svému svědomí. Nechodil jsem k volám před rokem 89 a dokud bude na vrcholného reprenetanta státu kandidovat někdo, kdo v době, kdy jsme zvonili klíči na náměstích, ještě aktivně podporoval režim, který jsme chtěli odstranit, volit nepůjdu.

Nedivím se nikomu, kdo volit letos šel, jako jsem se nedivili před převratem nikomu, kdo tehdy k volbách chodil. Je to individuální rozhodnutí každého a každý se musel po svém srovnat s faktem, že třicet let po listopadu nám byla dána volba jen mezi dvěma kádrově prověřenými bývalými komunisty. .

3 0
možnosti
Foto

Volba mezi dvěma bývalými komunisty. To máte pravdu. A přece byly vážné důvody nehodit si korunou. Oba žili i po roce 89'...

6 2
možnosti
SB

Pro mne je jednoznačným důvodem k mé nespokojenosti skutečnost, že Petr Pavel schválil sovětskou agresi proti Československu z roku 1968.

Neobstojí námitka, že tehdy mu bylo sedm. On ji schválil o dvacet let později jako dospělý.

Když si uvědomím, jak lidé před Československým rozhlasem položili při protestech život, jak Ryszard Siwiec se v Polsku na protest proti tomu upálil ještě před Palachem, když si uvědomím, jak osm statečných Moskvanů proti tomu protestovalo a věděli, že je čeká dlouhodobé věznění,. tak si myslím, že slušný Čech, když v sobě nenašel tu odvahu přímo protestovat, měl k tomu alespoň mlčet a neměl to schvalovat.

K samostatné iniciativě ve věci schvalování nikoho nenutil ani tehdejší režim. Kdo měl nedostatek odvahy k disidentství, mohl alespoň mlčet a nikdo po něm nic nechtěl.

Petr Pavel to schválil o vlastní iniciativě.

Tím v mých očích překročil jakékoli hranice přijatelnosti.

byl zvolen většinou těch, kteří ke druhému kolu voleb přišli. To nelze zpochybnit.

Ale názor, že je to nemorální člověk, ve mně prostě je.

4 3
možnosti
Foto

Přísní kritikové všech bývalých komunistů možná jednoho kalného dne budou žádat, aby se volebního práva uvědoměle a čestně zřekly miliony lidí, kteří dobrovolně a demonstrativně volebním komisím dokazovaly, že za plentu chodit nepotřebují. Nebýt jich, KSČ by si nikdy nedovolila tlačit občany do členství v této straně, neboť by se stala žalostně slabou až plachou.

1 1
možnosti
Foto

Jste přesvědčen, že studium na King's College London, obor mezinárodní vztahy ve V. Britinie,ukončené titulem Master of Arts, což je titul magisterského stupně pro anglosaský svět. není dostatečné pro funkci prezidenta. Opravdu si to myslíte ?????

7 6
možnosti
ZD

Takže vstupenkou na ten úřad je studium v cizině? Opravdu si to myslíte???

3 0
možnosti
MS

Myslíte to dobře, jen mám obavu o ten výraz "politická škola". Aby nakonec absolvent předmětné školy voliče neodradil.

0 0
možnosti
Foto

Prezident musí mít politickou školu?A to jakou?Pobavil jste.Jedini kdo tu mají potřebu stále řešit nového prezidenta jsou voliči jeho soupeře....a je moc dobře, že Babiš prohrál.Tak hlavně neztracejte čas a připravujte si jiného prezidenta...

9 0
možnosti
LH

a tak to pan Pavel splňuje bez problémů, politických školení si užil dost a dost:-P

3 0
možnosti
Foto

Mně a drtivé většině lidí bylo úplně ukradená minulost Pavla, ale rozhodující bylo co dělal po roce 1990 a to rozhodlo. Pindy dokola o jeho minulosti škrábě zejména ty co volili Bureše. Ti, volby prohráli. Ti, co volili Pavla vyhráli.

14 4
možnosti
MK

Nebo prohráli všichni. Což se teprve uvidí.

2 2
možnosti
ZD

Mladí se mohou nad vámi uvedenými skutečnostmi zamýšlet - pokud budou mít zájem. Pro nás co už něco pamatujeme se doba vrací tam, kde jsme dávno nechtěli být. Tedy nic nového pod sluncem. Mění se datumy a jména - osvědčené postupy v ovládání lidí zůstávají. Pokud bude z nastupující generace i nadále to co dnes vidíme - čtenáři nadpisů mediálních článků - budou ovladatelní jako pověstné ovce. Jednou se z toho budou přinuceni probudit, zbývá otázka zda to bude podobné "sametové" probuzení.

3 1
možnosti
Foto

. Pro ná,s co už něco pamatujeme se doba vracela tam, kde jsme dávno nechtěli být a to volbou Babiše jako premiérem. Pro nás, co už něco pamatujeme jsme nechtěli, aby opět Babiš byl preimérem a prezidentem. Proto 3X volby prohrál a prohrál i volby na prezidenta. Zolili jsme si chlapa čestného, charakterního, vzdělaného na zahraničních školách. Bylo to po dlouhé době vynikajíc volba. Mám z té volby radost.

7 2
možnosti
FL

Tím se bude Pávek prezident, je současně dané, že další komunista Bureš bude premiér. To jsou ale paradoxy, jak by řekl Havel

3 4
možnosti
JK

J67a34n 95K58y10š18k77a

14. 2. 2023 12:36

Souhlasím s vámi, pane Pavle Pokorný, volby prezidenta jste prohráli.

Za mě dobrý...

10 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.