Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

A82d41a36m 39P52o50c54h73e

11. 12. 2016 17:56

Skvěle napsáno, karma. Nikotinoví feťáci patří do léčeben. A kouření blíže než 3 metry od kohokoli jiného bych klasifikoval jako pokus o vraždu. Pokud někdo smí vedle mě kouřit, tak já mu smím nastříkat do obličeje kyanid.

0 1
možnosti
KB

Ač nekuřák, tak vedle sebe budu mít radši 100 kuřáků než psychopata jako jste vy.

2 0
možnosti
Foto

Pokládáte si otázky ohledně kouření, protože vám kuřáci smrdí. Vidíte některé souvislosti ale jiné vědomě či nevědomě přehlížíte. Kupříkladu zastávky. Jak bude definován prostor zastávky? Kolik metrů od sloupku určujícího že daný chodník je rovněž zastávkou se nebude smět kouřit? Kuřáci si poodstoupí, ale jako na potvoru půjde vítr směrem k zastávce. Co pak, budeme regulovat vítr?

Kuřáci podle vás smrdí. Podle mě ne. Jen někteří smrdí, bez ohledu na to jestli kouří nebo ne. Znám docela dost kuřáků o kterých byste to nevěděl, pokud by si před vámi nezapálili, nebo pokud byste si opravdu nečichal hodně zblízka k jejich ústům. Je to otázka hygieny a nikoliv kouření.

Zdravotnictví: pokud by si měli platit vyšší pojištění, tak jste pro aby si jej platili i všichni v rizikových a stresujících profesích? Nebylo by smysluplnější tedy naopak povinné pojištění zrušit a ať si každý nese odpovědnost za své zdraví sám a na své náklady?

6 0
možnosti
VV

Nevim kde pane Chuchmo zijete, ale dovedete si predstavit treba nastupni ostruvek?

Tam je to snad jednoznacne, co myslite?

0 0
možnosti
MB

Článek jsem očetl, hezký, až se mi kouří z hlavy. Sděluji - to přece není o kouření ! Ctnostné vize, toho už ale opravdu - opravdu !, správného, tady ale smrdí daleko déle a trvale ! Ó, jak je to jednoduché ! Více regulací - kontroly - přikazování - méně rozumu a omezení práva alternativy a vlastní volby . To je ta správná cesta - Budeme více svobodní ! ... Ba, ba - Odkládám tedy rozum svůj a hledám tu Brožůůru ... Bude pondělí, jakou nohou asi bude dobré vykročit !? ... Obávám se, že tato doba opět začíná smrdět ! ... :-)

5 0
možnosti

J48a29n 13Š15e34s53t29á96k

11. 12. 2016 11:40

Jen si dovolím podotknout, že kuřáky na zastávkách vídám spíš výjimečně, a když už, tak se takový jedinec drží stranou:-)

2 0
možnosti

Tolik lidí se obouvá do kuřáků, ale kuřáci platí přímou spotřební daň z cigaret. Nikdo se ale nediví, že se platí spousta peněz uživatelům drog, kteří do rozpočtu nepřispějí ani korunu (žádná spotřební daň, žádné DPH), naopak se jim říká NEMOCNÍ! Kolik peněz navíc zaplatí ti, kteří jedí tučné, sladké...? Kolik platí ti, kteří v autech jezdí jako dobytci, následně bourají a jezdí pro ně sanitky, létají pro ně vrtulníky? Sice se jim zvedne povinné ručení, ale oni přejdou k jiné pojišťovně, která jim nabídne původní bonusy, aby je přetáhla od konkurence. Ty samé pojišťovny pak brečí, že vyberou málo a povinné ručení zdraží všem! A když už to vezmu ad absurdum, policie existuje proto, že jsou kriminálníci, kteří na ně také nedávají nic navíc! Nad tímto se nikdo nepozastaví, ale do kuřáků se navážet je snadné, že jo!?

4 0
možnosti

Navíc kuřáci umírají o 10 let dříve než nekuřáci, takže stát ušetří značné sumy na důchodech.

2 0
možnosti
JZ

Nechapu argument, ze pokud nekomu vadi koureni v hospodach, nemusi do nich chodit. Z teto logiky by vyplyvalo, ze legalni muze byt cokoli, cemu je mozne se snadno vyhnout. Je to jakoby si nejaka samoobsluha dala na dvere nadpis "obcas vas osidime" nebo "zkazene jidlo".

1 0
možnosti
ML

M43a39r36t65i37n 52L36a39c87o

11. 12. 2016 10:28

"Šidenie", skazené jedlo = nelegálne.

Fajčenie = legálne.

To je ako v pomocnej škole...;-D

1 0
možnosti
FL

Jak to je s ekonomickou stránkou kuřáků v zemi jsem si kdysi zjišťoval a vypadá to tak, že kuřáci mají bohatě předplaceno, i v případě že bychom jim naúčtovali léčbu nemocí z kouření. Což je ale nespravedlivé, protože i nekuřáci se léčí s rakovinami a infarkty, akorát ve vyšším věku, takže je vůbec otázka, jestli léčení kuřáků během jejich kratšího života stojí celkově víc než u nekuřáků? Určitě ale umírají dříve (prý v průměru o 10 let) takže společnosti ušetří nemálo na zabezpečení důchodců. Vidím to tak, že kuřáci společnosti tvrdě platí za to, že své okolí obtěžují

3 0
možnosti
Foto

Myšlenka na vyšší zdravotní pojištění vypadá spravedlivě, ale za současného stavu věcí (kdy jde o pojištění výhradně podle jména, de facto je to daň) bych to považoval za pokutu. Navíc vzhledem k tomu, kolik kuřáci zaplatí na spotřební dani + kolik stát ušetří na důchodech (kuřáci umírají předčasně) pokutu nesmyslnou a diskriminační.

Kdyby šlo skutečně o pojištění, tak platí KAŽDÝ podle svých zdravotních dispozic a životního stylu, nepůjde o jednostrannou šikanu kuřáků.

3 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.