Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

KOLDAK

11. 4. 2012 11:33
Musí 130tikilový pacient platit zdravotní "pojištění"?

A jsme doma.

8 0
možnosti
LV

baloun

11. 4. 2012 11:11
Od 1. dubna budou považovány za nadstandard brýle,

protože drtivou většinou si lidi kazí zrak čučením mna bednu nebo zíráním do počítače.

Brýlatým bych sebral řidičák, protože špatně vidí a ohrožují tím bezpečnost silničního provozu.

Vytvořil bych registr brýlatých, aby třeba pojišťovny věděly, že dotyčný špatně vidí, což znamená, že se špatně orientuje v prostoru, takže snadněji způsobí úraz sobě i druhým. Zavedl bych pro ně speciální daň z televize, videa, počítače a vstupenek do mkina či divadla.

Za svou oční vadu si většinou, jak jsem řekl, můžou sami, protože o zrak nepečují.

Nebo je to blbost?

5 0
možnosti
MP

zly.previt

11. 4. 2012 11:54
Re: Od 1. dubna budou považovány za nadstandard brýle,

Není to blbost, kdepak! Já bych naopak ještě přitvrdil: zvýšil bych ZP vysokým - každou chvíli do něčeho tou palicí trknou a pak by se, šmejdi nemravní, ještě domáhali lékařského ošetření! A na ty podměrečný bych si taky došláp.

0 0
možnosti
JM

finde

11. 4. 2012 10:38
OBEZITA

je nemoc. A měli by si VŠICHNI uvědomit, že její kořeny jsou hlubší než jenom v lenosti. Já sama jsem obezní. Ztloustla jsem, když jsem přišla o práci a všechny deprese, na které mám ID, jsem zajídala. A zhubnout už se mi nepodařilo, protože na jídlo alá primácká doktorka Kateřina nemám peníze. Takže podle vašich rad už mi zbývá jedině SEBEVRAŽDA.

6 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 10:53
Re: OBEZITA

obezita je především rezignace a slabost

3 0
možnosti
E

EGal

11. 4. 2012 10:32
Nemocnice v tom není nevinně

Pokud nemocnice vykoná předoperační vyšetření, na něm nezjistí nic, co by operaci bránilo, je nepochopitelné, že až následně řeší tento problém s nadváhou. Nebo si snad někdo myslí, že by mohla dotyčná paní přibrat mezi předoperačním vyšetřením a operaci několik kil ? To určitě ne.

Obezita je problémem dneška, určitě se pro zdravý životní styl dá dělat mnohem více. Berte si do obchodů lupu a studujte, co je téměř neviditelným písmem napsáno na složení potravin, prověřte si, zda nebyly potraviny obohacené "polskou" solí, studujte "E", které co znamenají a jaký důsledek mají, ... Dá se toho dělat mnoho.

1 0
možnosti
E

EGal

11. 4. 2012 10:32
Re: Nemocnice v tom není nevinně

Pohyb je základem, ale všechno ostatní by mělo být sledováno někým jiným a nákup by neměla být cesta prohrabováním se mezi potravinami, které jsou dnes v prodejnách složeny z náhražek a barviv. Ty mohou mít také podíl na obezitě. A pokud mluvíme o obezitě, jak lékaři pomáhají obézním, kteří se svou vinou, nebo geneticky do tohoto stavu dostali ? Tím, že jim přikážou zhubnout ? Léčí se nějaká jiná nemoc (a obezitu bych k tomu přiřadil) tím, že lékař slovně vysloví svůj recept ? Neměl by se těmto lidem nabídnout program - jídelníček, seznam pohybových aktivit podle zdravotního stavu, který by jim pomohl nadváhy se zbavit?

0 0
možnosti
IB

werewolfgirl

11. 4. 2012 10:16
Jsem obézní

Ano, jsem obézní, byť ani zdaleka nedosahuju těch 130 kg. Ničím si své zdraví, vím o tom. Ale ničím si ho jen a jen sobě.  Zeptám se vás. Zdalipak nekouříte cigarety? Ne? a co takhle panáček něčeho tvrdšího? Asi také ne, vy jste přece vzor všech ctností. Jistě zdravě papáte a to bio potraviny, pravidelně cvičíte, všude chodíte pěšky a k internetu sedáte jen proto, abyste mohl udělat tytyty na své obézní spoluobčany. Ušel vám podstatný fakt. Že totiž ta paní oběhala všechna předoperační vyšetření, kde uváděla svou váhu a teprve těsně před samotným zákrokem se dozvěděla, že je moc tlustá a byla vyhozena z nemocnice. Proč to nechali dojít do této trapné fáze? Říkáte, že příště může přijít pacientka o mnoho těžší. A co opačně? Za chvíli bude omezena váha pacienta na 110 kg, pak na devadesát... vejdete se do této normy?

BTW, obyčejné hliníkové schůdky ze supermarketu mají nostnost 150 kg ;-)

3 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 10:24
Re: Jsem obézní

no právě že si ho ničíte jen sobě, ale za peníze nás všech !... Obézní lidé, zatěžují celý zdravotní systém... vyšší procento pravděpodobnosti, že se u vás časem vyvine rakovina, náběh na cévní a srdeční onemocnění, zatěžování kloubů atd... takže nás každý obézní človíček, kuřák, alkoholik stojí miliony navíc... a taky kolik % obézních starých lidí znáte (nad 80 let) ? já moc ne...

*

budete-li si chtít pojistit tak vás pojišťovny ani nevezmou...

1 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 10:08
zdravý je pro lidi důležité, ale hodně jej zanedbávají

Zeptejte se někdy sami sebe;

*

Co pro své zdravý děláte ?

*

Kdy na své zdravý myslíte ? Až jste nemocní ?...

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v04

11. 4. 2012 10:09
Re: zdravý je pro lidi důležité, ale hodně jej zanedbávají

;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 4. 2012 10:02
Nevím, co jste chtěl říct

Nejspíše vyslovit svůj údiv na skutečností, že vše je dimenzováno, projektováno a konstruováno na nějakou nosnost. Pravda - vždy s rezervou. Jenže ta rezerva je bezpečnostní.

0 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 10:15
Re: Nevím, co jste chtěl říct

Podle mě autor článku chtěl říct, že hodně lidí si o sobě myslí, že za svůj zdravotní stav nemohou a za každou cenu se k tomu všichni tak musí stavět včetně lékaře !... obezita je jedna z nejvíce zatěžujících stavů pro lidský organismus, se kterým trpí hodně lidí na světě... a nic proti tomu ti lidé nedělají a dost často z vlastního zapříčeni !

2 0
možnosti
P

Petr-liska

11. 4. 2012 9:57
Snaha se cení

Ano,jsou pacienti,kteří by si měli připlácet za "svou chorobu",to jest takovou chorobu,která byla zapříčiněna POUZE z jejich vůle.Tedy alkoholici,kuřáci,atd. Jistá(a doposud nepřesně vyčíslená) část populace trpí obezitou na základě genetické predispozice,která se těžko ovlivňuje,stejně jako například vrozená náklonost ke schizofrenii.Takže situace je poněkud náročnější,pane Pororný

 

počtení o obezitě: http://epirev.oxfordjournals.org/content/29/1/49

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v04

11. 4. 2012 10:00
Re: Snaha se cení

90 procent obézních si za to můžou sami, tj. kombinace špatné stravy a žádného pohybu. Jsou líní se hýbat, nic nedělají. Jen těch 10 procent má hlubší biologické příčiny jako genetické poruchy tukového metabolismu nebo štítnou žlázu atd. Měli by například nesportovci mít vyšší zdravotní pojistku?

5 0
možnosti
S

Světlonoš_v04

11. 4. 2012 9:47
zejména někteří pravičáci vykřikují často o tom

že lékař je poskytovatel služeb a pacient klient a že není rozdíl mezi lékařem a řemeslníkem. Já bych teda byl pro to, aby lékař měl stejně jako řemeslník tyto 2 možnosti

- volnou tvorbu cen, tj. možnost stanovit si sám sobě cenu svých služeb

- možnost odmítnout libovolného klienta bez udání důvodu.

1 0
možnosti
PM

pavel-m

11. 4. 2012 9:48
Re: zejména někteří pravičáci vykřikují často o tom

Jenže řemeslník nemůže odmítnout libovolného klienta bez udání důvodu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.