Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

milan166477

6. 2. 2012 22:09
Myslím,

že řešíte nepodstatnou při.Ve státě kde se krade programově už na vládě,je ukradené CDčko bez významu:-)[>-]

0 0
možnosti
IH

I-voucH

6. 2. 2012 12:20
autor má mít právo určit si jak dlouho chce chránit dílo

to je blbost. už dnešní stav je naprosto nesmyslný - 70 let po smrti autora. takže klidně 120 let od vzniku toho díla, to je úplná zhůvěřilost. díky tomu vznká obrovská skupina lídí tyjících tady z toho.

proč nemužeme fungovat obdobně jako s patentama? deset let od prvního vydání a sbohem. svěrák přestane dostávat prachy za dělání, dělání a místo toho začne něco dělat. zbavíme se vykopávek z osmdesátek - viz. bartošová, který nás zvládají oblažovat jen tím, kde se kdy jak ožraly a spadly ze schodů, když jim přestanou chodit tantiémy za třicet let starý věci.

proč má vědec ochranu tak odlišnou od umělce???

0 0
možnosti
JM

ikkyu

6. 2. 2012 16:16
Re: autor má mít právo určit si jak dlouho chce chránit dílo

Tohle mi už taky dlouho vrtá hlavou. Je to proto, že technici jsou proti umělcům podředná skupina? Nebo jejich nápady víc pořebujeme, tak jsme se je rozhodli po 10 letech slovy autora "ukradnout"? Nebo je to proto, že skupina parazitů přisátá na umění, si umí dobře prolobbovat zákony na svojí ochranu?

0 0
možnosti
JV

sfs

5. 2. 2012 17:53
Než budete příště papouškovat,

co nakdáká nějaká slepice ve veřejnoprávní TV, zjistěte si nejdříve, kolik z těch vybraných "autorských honorářů" (pokud vůbec něco) dostane autor. Pak možná pochopíte, že ve skutečnosti se nejedná o ochranu autorských práv, ale o výpalné. Mimochodem, píšete, že sám nic nestahujete. Zjevně ale máte počítač, jinak byste nemohl psát blog. Asi nevíte, že za paměťová média na svém počítači jste toto výpalné také zaplatil. Kolik myslíte, že z toho dostal Svěrák? Hlavně žijte spokojeně!

0 0
možnosti
K

kiwiisek

5. 2. 2012 16:17
Vlastním celkem obsáhlou sbírku stažených

papírových modelů...nemluvím o free modelech , ale o repertoáru různých , vesměs polských vydavatelů..přestože mám kvalitní kopírku , scany na jejich stavbu si netisknu , ani nechodím s flashkou do copycentra...používám je pouze pro náhled..pokud kvalita tisku a složitost modelu odpovídá představám , pořídím si originál , protože je to levnější , než tisk doma , nebo v centru a hlavně vím , co kupuju...v originálech mám cca. 70 000,-!!několikkrát se mi stalo , že v originále chyběla stránka , nebo byl vytištěn na příšerném papíru...jak tedy místní znalci ohodnotí moje počínání ?;-)

0 0
možnosti
T

torong

5. 2. 2012 21:39
Re: Vlastním celkem obsáhlou sbírku stažených

Ahoj, to co popisuješ je provedení kopie pro vlastní potřebu a je v pořádku. Pokud si koupíš originál a pak si uděláš záložní kopii pro případ zmršení dílu není to problém, ale pokud stáhneš z warezu model, vytiskneš a slepíš aniž bys měl originál je to krádež. Trošku sporné je to pokud se jedná o modely, které už nejsou na trhu a nedají se sehnat. Platí obecně, že pokud máš originál můžeš mít i kopii, ale nesmíš ji šířit.

p.s. pozdravuj kluky v Brně ;-D

0 0
možnosti
C

crook.crook

4. 2. 2012 17:59
pane autore

Tahle pomluva a shasovani nas piratu je snuzka blabolu. Pane vetsina piratu se zivi jako programatori disaigneri, softwarovy ingenyri a pod. My zadne rucicky nenatahujeme, studujeme ci makame uplne stejne jako ostatni. Mame diky pocitacum celkem dobre platy a od nikoho nic nechcem. Ale muzu rict, ze pirati hooodne rozumi internetu a moc dobre vedi co vse je s internetem mozne. Ja napriklad predpovidal prodej her pres internet ( steam ) jako nejziskovejsi uz davno pred tim nez steam vysel. Pochopte konecne, ze s internetem se zmenil svet a my jen upozornujem na to, co se deje a jaky vliv to ma pro obycejne lidi, stejne tak pro bohate a mocne. Prave ze lidi jako pirati maji vic nez skusenosti s vyrobou stranek, s vyrobou obrazku a grafikou na pocitaci a pod. Myslite, ze tohle nase dusevni vlastnictvi mame nekde spoplatnene??? Prvni si zjistete co to znamena internet, pak znovu muzete spustit blog plny blabolu znovu.

1 0
možnosti
JR

kadet

5. 2. 2012 13:19
Re: pane autore

Já beru Vás - piráty - jen za zloděje duševního vlastnictví, které Vám nepatří. Nic jiného!!

1 0
možnosti
B

Bédavlihu

4. 2. 2012 0:20
úplně mimo

Když pominu, že váš článek je snúška páté přes deváté pomotaných polopravd, které nemá smysl vyvracet, zeptám se vás na pár věcí: Jak velké části svých základních práv jste ochoten se vzdát na úkor "vlastníků duševních práv"? Práva na soukromí? Práva na presumpci neviny? Práva na svobodný přístup k informacím? A opravdu podle vás trh tak vesele funguje, když musí být přiživován monopolistickýmy zvěrstvy, jako ACTA? Vážně umělci mohou přežít jen tehdy, když je zastupuje OSA? A vážně si myslíte, že dodržování monopolu je cestou k ekonomickému rozvoji? Zamyslete se, prosím!

0 0
možnosti
JR

kadet

5. 2. 2012 13:20
Re: úplně mimo

Kradení filmů a písniček nemá nic společného s právem na informace. Nepleťte si pojmy!!

1 0
možnosti
PP

ippokorny

3. 2. 2012 14:51
Doplnění blogu:

Má pirátská strana nějaké členy, kteří něco vytvořili a dali volně, jako o tom mluví na svých stránkách? Já našel pouze 1 knihu.

1 0
možnosti
BD

Béda47

2. 2. 2012 12:33
A'děláme co děláme

Vývoj nezastavíš. Kdo by si před lety pomyslel, že bude tak jednoduché některé věci kopírovat ! A ve stejné kvalitě ! Je jen otázkou času, kdy půjde okopírovat i sochařské dílo, dřevěný výtvor či obraz na pohled v originální kvalitě. Jde přeci je o technologii.

A tak dnešní pohled na  tzv. duševní vlastnictví se změní. Navíc autoři většinou se za svá práva nijak neperou - mají jiné starosti. Sice to zavání komunismem - ale dnešní pojetí autorských práv je určeno na smetiště  dějin. a v tom mají pirátské strany pravdu.V

0 0
možnosti
R

rudaz

3. 2. 2012 22:04
Re: A'děláme co děláme

Tak navrhněte lepší způsob výběru autorských poplatků, předělají se mezin.dohody z r.1883 a bude klid.R^

0 0
možnosti
H

Hug0

2. 2. 2012 10:45
hmm...

Autore, ten obrazek ve vasem blogu je vase dilo, mate jej zaplaceny pro verejnou produkci nebo jste jiz za poruseni pravidel ACTA odstrizen od internetu?

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/co-je-acta

argumentovat p.Pomejem? a pak ze nase zdravotnictvi nema penize, kdyz na kazdym pokoji v lecebne maji PC pripojeny k internetu. jako vedoucimu pokoje, Vam dovolili napsat tento blog? jinak preci nemohl vzniknout. soucasny inteligentni a zdravy clovek to preci nemohl napsat.

beda, jestli me v reakci na tento prispevek budete citovat!! nedavam vam k tomu svoleni!! budete sesazen z funkce vedouciho pokoje!

ten blog je smesny a vytrzeny z reality, stejne jako moje reakce .... :-P

0 0
možnosti
PP

ippokorny

3. 2. 2012 14:48
Re: hmm...

ACTA u nás neplatí.

Obrázek je volný, a je to na něm uvedeno.

Nerozumím výrazu, :-) cituji: "vedoucímu pokoje", krátké citace jsou povoleny.

0 0
možnosti
JM

Buckingham

1. 2. 2012 13:10
Dobrá...

Se přiznám, že tomu pořád nějak nerozumím. Tudíž ještě jednou a nahla vznesu dotaz: když si koupím DVD s filmem a vypálím si kopii (na médium, které jsem ovšem poctivě, byť hodně nechtěně, zaplatil OSA...:-/ )a tu kopii věnuji kamarádovi, provádím již drobný kriminální delikt? :-/

0 0
možnosti
RH

Ubaram

1. 2. 2012 17:41
Re: Dobrá...

Dle ACTA si nesmíte pořídit ani tu kopii takže zbytek je bezpředmětný...

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.