Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

20. 10. 2011 12:10
Sklady máme i u nás...

...jen ta cena je poměrně horentní: http://www.cityselfstorage.cz/

-

Ale třeba takové "rakvové" bydlení po japonském způsbu by se jistě i u nás mnohým lidem šiklo: http://en.wikipedia.org/wiki/Capsule_hotel - skoro se divím, že s tím dosud nikdo nepřišel. Neni to nic moc, ale pořád je to lepší, než být na ulici nebo na noclehárně bez soukromí.

0 0
možnosti
R

roman36c

20. 10. 2011 12:10
To je ale blábol.

Jednak nevím od kdy EU vyžaduje nějaké bezdotykové baterie (to byl nápad nějakýho aktivního blba u nás). Za další sklady kam si můžete uložit svoje věci jsou pochopitelně i u nás. V Praze jsou využívány především pro uchování sezonních věcí, případně při rekonstrukcích. Rozhodně ale né na to, aby tam někdo uložil haldu nepotřebných krámů. Dům za 300 papírů zní velmi slibně. Jenže už se nikde nepíše, že má okna spíš na ozdobu (no, tak ani na tu ozdobu), shnilé krovy a střechou soustavně zatejká, dále je problémem vzlínající vlhkost, nefunkční topení atd. Takže taková menší rekonstrukce vyjde minimálně na 1,5 Mega. Bezdomovci pochopitelně mají možnost někde bydlet. Problém je ale s jejich morálků. Hlavní roli hraje alkohol, chléb těchto lidí.

0 0
možnosti
S

standysman

20. 10. 2011 12:06
Není vůle

Taky mě napadlo, že v městech kde je hodně bezdomovců by mohli třeba někde na kraji města postavit pár starejch armádních stanů, kterých jsou plné sklady a žerou je krysy. Samozřejmě né, aby to bylo nějaké gheto, ale třeba pro 20-30 lidí pár stanů a armádních postelí něco jako MASH. Aspoň by se nemuseli bezdomovci povalovat po lavičkách ve městě a na nádraží. Skoro nic by to nestálo a aspoň by se využila stará vojenská technika. Ale samozřejmě EU, i socani by řvali, že to je nelidské zacházení apod. A tak radši nechají bezdomovce válet se v parcích na lavičkách apod.

0 0
možnosti
R

roman36c

20. 10. 2011 12:13
Re: Není vůle

Bezdomovci se živí především žebráním. Proto se zdržují v místech kudy prochází hodně lidí. Tj. ve středu města. Když je odstěhujeme na kraj města, tak vám poděkujou především cestující MHD. V ranní a večerní špičce se v nich budou přepravovat bezdomovci ze svého zimoviště za vejdělkem a zpět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.