Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SO

skeptický optimista

12. 11. 2010 16:13
Tržní nájemné menších bytů

Tržní nájemné menších bytů poletí po deregulaci nahoru, protože to bude nedostatkové zboží. Naopak tržní nájemné velkých bytů zlevní.

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

12. 11. 2010 16:03
21 let po pádu komunismu

21 let po pádu komunismu člověk čte v blogu "jděte do ubytovny po bývalých JZD ... z těch vesnic můžete, jako i jiní, jezdit za prací i do Prahy a bydlet přes týden s někým v podnájmu na Žižkově či v paneláku na Jižním městě. A 25 km od zmíněné České Lípy, v Kuřivodech, jsou bytovky po odsunutých Rusech ..." To jsme to dopracovali. To co pan bloger píše je možná dočasné řešení pro nějakého studenta, ale pokud by to měl být člověk po padesátce, tak horší degradaci člověka abys pohledal. Člověk jako statistická virtuální figurka na šachovnici namistrovaných ekonomů.

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

12. 11. 2010 16:11
Re: 21 let po pádu komunismu

Bez urážky,ale útrapy dnešního padesátníka fakt nejsem ochoten akceptovat.V době kdy se u nás měnil režim takovému člověku bylo přes třicet a byl tedy na vrcholu svých sil.Co dělal celých těch dvacet let,že je dnes tam kde je?Nic! A o tom to přesně je.takové lidi fakt litovat odmítám.

Něco jiného je dnešní osmdesátník.Tomu bylo v době revoluce přes šedesát a byl už za zenitem.Tihle lidé mají můj soucit,protože ti možná skončí díky neschopným padesátníkům parazitujícím v regulovaných bytech na ulici:-/Rv

0 0
možnosti
L

levicak

12. 11. 2010 16:02
Divný,divný

Mě je jen divný že plno lidí co zprivatizovali paneláky v Praze si dávají 2500 kč/měs na fond opravy a mají nové plasťáky, výtah,zateplení stouipačky atd A to jich znám několik nezávisle na sobě a poloze v Praze.a majitelům na údržbu nestačí ani 6000 Kč/měs. Čím to?

0 0
možnosti
GPAV

Glock pinkelt an Verwalter

12. 11. 2010 16:09
Re: Divný,divný

ono jestli to není tím, že ty opravy nefinacují pouze z fondu oprav, tj. stojí-li výměna oken v domě 600.000 a ve fondu oprav je jen 450.000, tak

1/ co brání vlastníkům domluvit se na tom, že každý z nich složí nějakou mimořádnou splátku do fondu tak, aby se vybralo nejméně 150.000?

2/ co brání vlastníkům domluvit se na tom, že si od banky vezmou úvěr na 150.000, který splatí za cca 2-3 roky?

3/ co brání vlastníkům najít si levnějšího dodavatele, který jim dá slevu 150.000 a dodá jim levnější okna?

Žádnou z těchto 3 variant nájemník k dispozici nemá, za to se má jako prase v žitě - já nic, já muzikant a ty, vlastníku, koukej to opravit.

0 0
možnosti
GPAV

Glock pinkelt an Verwalter

12. 11. 2010 15:53
oúúúúúúú to je švanda

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10175540660-mate-slovo/

Pokochejte se :-)

0 0
možnosti
GPAV

Glock pinkelt an Verwalter

12. 11. 2010 16:04
Re: oúúúúúúú to je švanda

chudinka ... státe dej, já chci, já potřebuju ... a esli nééé, tak na tebe poštvu kotelnici Jíkovou.

.

Jílková má takovou dikci, jakou mluví vychovatelky v ústavech pro mentálně postižené - po-ma-lu  a  z-ř-e-t-e-l-n-ě. A pokud se to panu administrátorovi nezdá, dám mu minimálně 3 čísla na takovéto ústavy.

0 0
možnosti
G

Gmur

12. 11. 2010 15:22
Pane Pokorny docela lzete a manipulujete

Pisete:

"Když se někdo ohání cizinou, kdysi jsem někde četl, že v cizině je nájemné třetina až polovina příjmu rodiny. "

V cizine a vsude jinde se hovori o tretine z prijmu u JEDNOTLIVCE, ne nejake rozsirene rodiny. To znamena ze se jedna o tretinu jednoho platu a ne tretinu z platu cele rodiny.

Ovsem je jeste dulezite vedet, kolik se v zahranici plati za energie proventualne a kolik je to procent u nas. Taky je rozhodne nutne vedet, co si clovek poridi z tech zbylych dvou tretin. Tpo ale jen na okraj.

0 0
možnosti
L

luk.p

12. 11. 2010 15:38
Re: Pane Pokorny docela lzete a manipulujete

Pan Pokorný docela nelže a nemanipuuje, ve větších městech jako je Mnichov, Berlín,Londýn aj. jde na bydlení více než je jeden celý průměrný plat. Ve středních městech to asi bude trochu míň, nicméně se to kolem toho 1 průměrného platu asi pohybovat bude.

0 0
možnosti
TC

CEJANNEN

12. 11. 2010 15:20
Jak to ma student v Brne

Ja ty lidi co breci s regulovanym najemnym nechapu... Co by student v Brne (nebrnak) jsem musel zacat pracovat pri studiu, aby si mohl zaplatit bydleni. Sdilim byt a pronajem za slusne bydleni pri centru se blizi kolem 12tisic, bez inkasa 8-10 tis. Lidi breci ze jim najem po deregulaci muzou zvednout az na 50kc/m2. Ja bydlim cca 100kc/m2. Ale klidne si to s nema vymenim... Trzni mapa je hovadina na Xtou, ktera bude stat zbytecne penize. Samoregulacni principy trhu snad funguji. Je jasne, ze nikdo nemuze napalit najem vysoko, protoze by tam nidko nesel bydlet a musi se prispusobit konkurenci :-D A co nechapu nejvic jsou lidi co neplati a jeste chteji nahradni byt apod.  LIDI bydleni neni zadarmo a je drahe, ze zkusenosti v UK to opravdu vychazelo skoro az 50% prijmu tydne. Spousta vas bydli za pakatel a hnijete temer zadarmo ve velkych bytech a mlade rodiny ziji v drahych najmech!!! Tak si to uvedomte!!!! Skoncila era ze vsechno je zadarmo!!!!

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

12. 11. 2010 15:30
Re: Jak to ma student v Brne

No upřímně.Tu ženskou ze včerejšího pořadu bych hnal svinským krokem a stejně tak onoho pana inženýra,který obývá regulovaný byt.Ti na řev nárok nemají.

Nicméně přecijen je rozdíl mezi vámi a například tělesně postiženým člověkem či mezi důchodcem žijícím single.Tito narozdíl od vás nemají moc příležitostí a možností jak si svou životní situaci zlepšit a nemají se ani kam přestěhovat v případě,že se jim nájemné zvýší.vy si můžete jako mladý člověk bez problémů pronajmout byt s dalšími kamarády a moc vás to asi nerozhodí,ale zkuste něco podobného řešit u osmdesátiletého důchodce.Kdyby městské části mely dostatek sociálních bytů pro tyto případy pak by vše bylo OK,ale bohužel s těmito lidmi od nového roku nebude možné nikam hnout a na nájem mít někteří z nich nebudou.Tak co s nimi,když regulovaný byt obývají paraziti onoho inženýra ze včerejšího pořadu či třeba paraziti jakým je poslanec Křeček z ČSSD?

0 0
možnosti
X

xls

12. 11. 2010 15:05
Cena nájemného

Nevidím problém tu "cenu obvyklou" spočítat z hodnoty bytů, která je přeci jen obecně dostupnější. Zhruba řečeno by měl nájem přinášet majiteli cca stejný příjem jako by se mu peníze vražené do bytu zhodnocovali jinak, řekněme na termínovaném účtu, tj. dneska okolo 5 %. Pro byt s tržní hodnotou 1,5 mil. to dělá ročně okolo 75 tisíc, tj. měsíčně okolo 7 tisíc.

Je to sice jen zhruba, protože se kromě toho dá počítat s určitým přirozeným růstem hodnoty nemovitosti, z druhý strany s potřebou platit pojištění, údržbu, daně,... V podstatě to ale asi takhle vyjde.

No a teď jen zbývá, aby si každý uvědomil, v jak drahým bytě bydlí/chce/může bydlet a podle toho se zařídil. Je jasný, že důchodce ve 4plus1 na Vinohradech nemá šanci, z druhý strany v některých dírách jsou pro něj byty za pár set tisíc s odpovídajícím nájemným. No a pak je tady ještě ta varianta, že všechny za život vydělaný peníze při regulovaným nájemným neprožral a může si pak koupit nemovitost dle svých možností.

0 0
možnosti
BA

b arbudo

12. 11. 2010 15:22
Re: Cena nájemného

... ovšem ta hodnota bytu roste v průměru o 8% ročně ...

... takže majitel získává výnos 8% jen vlastnictvím ...

... kdo jiný to má, pánové?

0 0
možnosti
VC

vena65

12. 11. 2010 14:57
Kouknul jsem na ten pořad a ....

nějak se mi ty informace tam podané nezdají.

Paní rok nepracuje. Dostává příspěvek na bydlení ve výši 3300,-. Jiný příjem údajně nemá.

Přitom nemá údajně nárok na přídavky na děti, na sociální příplatek, na dávky v hmotné nouzi. Ta paní podle mně lhala jako když tiskne.

0 0
možnosti
SK

Stará kulturistka2

12. 11. 2010 15:00
Re: Kouknul jsem na ten pořad a ....

Může mít úspory.

0 0
možnosti
LPX

Levicový populista XVI.

12. 11. 2010 14:54
Take jsem to sledoval

a jen jsem nevericne ziral na drzost one zenstiny z Ceske Lipy. Dohoda s pronajimatelem pro ni znamena, ze mu bude diktovat nizke ceny. A stehovat jinam, ze se pry nehodla, protoze se ji v tom byte libi a je zvykla. Neskutecne. Za dvacet let neudelala NIC pro zlepseni sve situace. Vesele si parazitovala, zatimco rodiny s detmi platily jak mourovati, i za tuto pani. Doufam ze uz letost si ponese od soudu rozsudek s dopocitanym dluznym najmem vcetne uroku... ;-€

0 0
možnosti
SK

Stará kulturistka2

12. 11. 2010 14:57
Re: Take jsem to sledoval

A pokud se nedohodnou, znamená to podle zákona, že to zůstane na staré úrovni nebo že ta paní dostane padáka? :)

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

12. 11. 2010 14:43
ČT bohužel vybrala špatné nájemníky

Nechápu proč by měl bydlet nějaký člověk s titulem ing. v produktivním věku v regulovaném nájmu a stejně tak nechápu proč by měla bydlet v regulovaném nějaká bezdětná slepice,která si neumí najít práci a je evidentně líná se svojí situací cokoli dělat.

Čt měla vybrat jako vzor nějakého single důchodce či postiženého člověka,který má opravdu málo možností svépomocí zvýšit svůj životní standard či změnit bydliště.Právě pro takové případy by měl být ten minimální počet regulovaných bytů  spravovaných státem či městem určený.Všichni ostatní ať se postarají o sebe sami.V tom měla Samková pravdu

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

12. 11. 2010 14:51
Re: ČT bohužel vybrala špatné nájemníky

ta "slepice" tuším ale bezdětná nebyla

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.