Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

KOLDAK

27. 11. 2009 8:40
Podstatné je, že datové schránky

jsou dobrý byznys, všechno ostatní (funkčnost a podobné nadstavby) je poměrně zbytečné

0 0
možnosti
KZ

Katka1

27. 11. 2009 8:26
Řešení?

Pane, neřešte, prosím vás, software datových stránek. Nemáte ponětí, jak moc se úřednicím na soudě ulevilo, že se jim vůbec ten rozsudek podařilo odeslat. Soudy obsluhu datových schránek prostě nezvládají. Vše odpověď jim možná byla doručena, ale pravděpodobně ji nikdo nepochopil, tak se tím nikdo nezabýval. Problém nemáte Vy, ale ten druhý nositel Vašeho jména. Ten má problém obrovský, protože rozsudek (nedej bože platební rozkaz - to by byl přímo megaprůšvih) mu byl doručen, ačkoli se nikdy nedostal do sféry jeho vlivu a od toho se odvíjí další procesní kroky. Vy jste nic neporušil, neboť jste jednal v dobré víře, že dokument patří Vám, kdo pochybil, je soud.

Napište soudu doporučený dopis, kde vše vysvětlete a upozorněte, že nedošlo k řádnému doručení (a že již jste upozorňoval prostřednictvím datové schránky). Nicméně Vaše povinnost to není a i kdyby jste teď již neudělal nic, nic se Vám nestane (jen  možná špatné svědomí?)

0 0
možnosti
KZ

Katka1

27. 11. 2009 8:28
Re: Řešení?

BTW řešení prostřednictvím odvolání jak navrhováno níže je možné, ale připadá mi to trochu jako s kanónem na veverky. Tady šlo evidentně o záměnu osob a jestliže osobou v rozsudku uvedenou nejste vy, nejste ani oprávněn odvolání podat.

0 0
možnosti
JT

jtach

27. 11. 2009 8:19
to je jednoduchy

podat proti rozsudku doporucenym dopisem normalni odvolani.

1. Zadny soud se mnou nebyl veden - procesni chyba

2. Zaloby na me ma resit soud v miste meho trvaleho bydliste - procesni chyba

3. Nepodarilo se dokazat, ze bych se zalobcem mel cokoliv spolecneho, nahoz mu neco dluzil.

Tak ci tak se s tim bude zabyvat nadrazeny soud a neco z toho vyplyne.

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

27. 11. 2009 16:14
Re: to je jednoduchy

Proč by podával odvolání?????  Není účastníkem řízení, nemůže tedy odvolání podat, víme?

0 0
možnosti
J

jeliman

27. 11. 2009 8:09
To zase někdo spáchal fušeřinu za naše peníze,

pánové programátoři od Software602... fuj, za takovou práci bych se hluboce styděl, nemluvě o tom, že by mi ji zíkazníci a potažmo zaměstnavatel hodil na hlavu. Datové schránky jsou diletantsky vymyšlené i naprogramované.

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

27. 11. 2009 8:41
Ale královsky zaplacené

0 0
možnosti
JN

jardan1

27. 11. 2009 7:50
Rodná čísla

No, v rodných číslech jsou také chyby, kdysi jsem v jedné evidenci, která se týkala celé Prahy, vyhledával shody rodných čísel a shody = chyby byly ve stovkách rodných čísel. A nybyly to všichni pražané, jenom část.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

27. 11. 2009 8:18
Re: Rodná čísla

Pokud dobře pamatuju, ještě za federace bylo v CRO něco pod dva tisíce "dvojáků" a lehce přes sto "trojáků", které se postupně odstraňovaly. Jak vidno, pár desítek let na míře nepořádků v evidencích nic moc nemění, a už vůbec nezáleží na disponibilním výpočetním výkonu.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

27. 11. 2009 6:59
Pokud mě soud posílá nevyžádanou poštu=SPAM

a nepřestává po upozornění, jde o trestný čin?

P.P.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

27. 11. 2009 0:23
máme právo na svéprávnost?

ani jedna moje firma nemá aktivovanou schránku a ani mít nebude IT se zabývám profes.více jak dvacet let a tak vím že žádná ochrana není tak dokonalá aby už nebyla pár hodin překonaná a aby mi četl poštu kdejaký cizinec nebo kdovíco ještě horšího ať mě dají k soudu listina práv a svobod je nad všemi těmi ...e....však víte a že toho špiclování nařizování je za dva roky tolik že už se tady bojím i dýchat jestli neporušuji nějaké nařízení vyhlášku atd. ...mám na mysli rychlost a interval mezi vdechem a výdechem ale mám obavy že to co se děje v tomto opičistánu asi jednou nerozdýchám...;-€!!

0 0
možnosti

chilis

27. 11. 2009 8:15
Re: máme právo na svéprávnost?

no tak jestli máš ze zákona zřízenu dats a nebudeš si ji vybírat, tak se opravdu můžeš časem dočkat zajímavých věcí.... rozhodně je to nerozumné...:-/

0 0
možnosti
PS

Petr-007

27. 11. 2009 0:09
Dobra vec, spatne reseni,

cely ten system je zfusovany, nejen technicke reseni, spatny je i zakonny zaklad cele veci, organizace, nedomyslenost. Uplne se desim toho, ze nekomu chodi od uradu dopisy urcene mne a urady je povazuji za dorucene. Uz vidim exekutora smejdiciho v mem byte a deti placici v koute, protoze jim zabavil v pokoji vsechno kromne postele, jak mu vysvetluji, ze musi ji o omyl, protoze ja mam vse v poradku.

0 0
možnosti
PS

stir

26. 11. 2009 23:33
Vážený pane,

problém který popisujete není problémem datových schránek. Je to prostě problém lidské chyby, někoho na pšíslušném soudu. Podobné chyby by se stáavat neměly ale stávají se, bohužel. A mnohem horší - např. exekutor zabaví majetek jiné osobě. Vám přišla jen zpráva. Cítím z vašeho blogu nechuť k tomuto systému komunikace. Ale ten je dobrý, krok správným směrem. A řešení ? Místo dotazování právníků a kdoví koho jste měl přes datovou schránku (zadarmo a nikoliv ze svého telefonu) okamžitě informovat soud, který pochybyl. Datové schránky jsou právně závazné obousměrně. Tedy za doručené se považuje nejen to co vám přišlo ale i to co odešlete. Kdyby jste to učinil, "míček" by byl opět na straně soudu. A nemusel byste mít obavy. V případném (ale podlé mého názoru velmi nereálném) soudím sporu byste vyhrál. Na 100 %. Stačí používat zdravý selský rozum. Přišly mi citlivé údaje bez mého přičinění ? Odešlu je bez prodlení soudní moci zpět. Ať se s tím "popere". Je to nakonec její problém.

0 0
možnosti
PS

stir

26. 11. 2009 23:37
Re: Vážený pane,

A ještě k technickým problémům. Já jsem si datovou schránku objednal (dobrovolně) přes internet. Přišly mi přihlašovací údaje a během 5 minut jsem jí zprovoznil (dokonce na Firefoxu). Takže problém je asi ve vás. Možná si s PC nerozumíte tak dobře. Ale to si musíte objednat nějakého odborníka.

0 0
možnosti
SS

Sergey Stokurev

26. 11. 2009 21:42
Já bych toto řešil prostřednictvím Policie ČR

a oznámil bych to jako podezření na trestný čin podvodu ve stádiu pokusu. Přece jen u tak vážené instituce, jako je soud  (kterým může člověk ze zákona pohrdat pouze v několika málo momentech, kdy jedná jménem republiky, protože právo pohrdat Českou Republikou ja každému garantováno v rámci svobody názoru) nelze podobný omyl akceptovat, mnohem rozumější vysvětlení je, že někdo (zlý hacker

z anonymního internetu či záškodník-insider, kterému se podařilo infiltrovat příslušný soud) neoprávněně získal přístup k datové schránce odesílatele a následně se snaží autora článku uvét v omyl a tím dosáhnou značného obohacení, nemyslíte?

Na místě je pak určitě i oznámení podezření na trestný čin zneužití záznamu na nosiči informací, bez spáchaní tohoto trestného činu popisovanou akci prakticky nelze provést...

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.