Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

pedr64

20. 7. 2009 11:36
i v Česku se platí za autobus

ano, ale většinou jen jednou, ne dvakrát

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 7. 2009 11:56
Re: i v Česku se platí za autobus

Panebože, když zaplatíte bezdomovci či nějakému podvodníkovi někde v Africe za jízdenku a on vám jí ani nedá, a pak se budete v Česku v autobusu rozčilovat, že jste již někomu v Africe zaplatil, tak jste mimo. Ti turisté turecké společnosti zaplatili jen jednou 1×, a to, že zaplatili nějakému podvodníkovi v Praze, to Turky samozřejmě nezajímá, oni chtějí za vyžadovaný odvoz své peníze. A dali dokonce i potvrzení, pokud mají turisté s něčím problém, mohou to dát k tureckému soudu, ten nemůže být horší, než jednání českých soudů s tureckým doktorem Uzunoglu, viz dnešní MF Dnes, strana A12. P.P.

0 0
možnosti

anžto

20. 7. 2009 11:34
autore

turisté si zaplatili v ceně zájezdu i cestu na letiště - to že ck krachla není jejich starost - a pokud vím, po pár excesech z dřívějška jsou všechny CK povinně pojištěny proti těmto případům - tzn. z této pojistky by se měly hradit i tyto náklady. A to že neměli peníze mě moc nepřekvapuje, ono poslední den dovolené je má málokdo - nejde o šest stovek - ale v případě celé rodiny (a ty právě jezdí na dovolené s ck nejčastěji) - je to hned nějakých dva a půl tácu.:-P Já s cestovkami nejezdím, ale napsat tenhle blog - jako že je snad normální platit všechno dvakrát, a čemu se diví, když ten zájezd byl levný, to je fakt trapárna

0 0
možnosti
JV

georgino

20. 7. 2009 11:04
Jsou tři možnosti:

1. Děláte si srandu. Osobně bych to nechtěl prožít, a kdyby, nevím, zda by nepotřebovala jako první sanitku delegátka CK.

2. Jste počítačový expert, kterému už z toho "šíbe" a je mimo realitu. Pozor, tohle nebyla virtuální hra.

3. Jste exemplární případ pro Dr. Chocholouška.

Sám se přikláním k verzi č. 3 a přeji brzké uzdravení.

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 7. 2009 11:01
a co pojištovna

pokud se nemýlím, tak pojištění cestovek proti krachu pokrývá právě i zaplacení návratu z dovolené když cestovka krachne. takže, z tohodle pohledu opravdu stačilo, aby se delegátka spojila pojištovnou a zajistila si potvrzení platby. jestli to objednala jinak , a ještě řidič zkoušel fígle typu "zaplaťte hotově nebo dál nejedu", tak to jde na její triko.

Pokud se týče zavolání sanitky - cestovky dnes obvykle povinně účtují do zemí mimo EU doplňkové zdravotné pojištění právě pro tyto případy,

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 7. 2009 11:45
Re: a co pojištovna

Ano, ale můžete mi říci jediný důvod, proč by to ta bývalá delegátka dělala, když krachem končí i její smlouva s cestovkou? Podle mě se měla delegátka sbalit a odjet a řešit si své problémy, jak se dostane domů, kdo jí zaplatí mzdu. Jak vidíte, něco řešila  a místo platu je vláčena v tisku. Copak ona někoho vysazovala z autobusu, ona pouze překládala a měla se na to vykašlat.? 

Kdo by podle vás bývalé delegátce uhradil telefon, jak by vyřešila platbu po telefonu a online, proč by se s ní ta slovenská pojišťovna v cizím jazyce bavila, jak by si ta cizí pojišťovna ověřila stav, to by snad měla řešit cestovka v Praze a ta se na to vykašlala a nechala v tom delegátku či spíše ta pojišťovna, ta měla jednat, ta se měla zaručovat turecké společnosti. Snad měli turisté smlouvy a tam měli pokyny a kontakty, jak a kde to řešit. Kdo nyní řeší dopravu dalších turistů, nějaká delegátka nebo pojišťovna? Myslíte, že ta pojišťovna nyní platí dál ty delegáty, které přestala platit cestovka? Continued..

0 0
možnosti
PP

fidel

20. 7. 2009 10:55
ach jo

vy jste bud opravdu jen hloupý  nebo i mentální retard od přírody Rv

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

20. 7. 2009 10:55
Docela jste mě pobavil

Napřed upozornuji,že cestuji výhradně solo bez CK a nebo do zemí kam si netroufnu sám(třeba Indie)jen a pouze s německými CK.

Nicméně v tomhle se musím českých turistů zastat.Ano,pro jednoho se zdá částka šest set Kč málo a směšná.Ovšem,pokud cestuje na dovolenou čtyřčlená rodinka,pak už nejde o zase tak směšné peníze vzhledem k tomu,že jde o návrat z dovolené.Většina lidí peníze v místní měně utratí nejpozději poslední den pobytu a na letiště už si nechává jen drobné na občerstvení.No a kartou řidiči platit asi těžko uprostřed polí mohli.

Chtělo by to víc pochopení a trochu přemýšlet pane autore.Nicméně abych Vám udělal alespon trochu radost,pak napíšu jednu zásadní věc.Lidi by měli předtím než si zakoupí zájezd přemýšlet komu peníze vlastně platí.Prověřovat si CK a nebrat zájezdy jen podle ceny.Pak se riziko podobných excesů podstatně sníží;-)

0 0
možnosti
JF

akonzultant

20. 7. 2009 10:44
Bludy

Popisujete jen Vaše přání. S realitou a vychováním nemáte nic společného.

Delegátka je zaměstnanec CK, za CK turistům zajišťuje dohodnutý (nasmlouvaný a zaplacený !) servis. Je v právním vztahu k turistům.

Delegátka zajistila autobus, jak bylo nasmlouváno s turisty. Tak turisté autobus chápali jako objednanou a hrazenou službu. Pokud jej zajistila na vlastní triko, měla to delegátka říci před odjezdem na letiště. V tomhle případě je její chování vydíráním za situace, kterou přímo zorganizovala (napřed bezvýchodnost turistů a pak vydírání).

Přivolání sanitky delegátkou - má to v popisu práce a jeo to i logické, například znalost jazyka, orientace v reáliích (jak zavolat, kterou službu, co oznámit atd.).

Takže pane P.P., předvedl jste lekci demagogie a neúcty k právu i etice. A na konec, Vy i já hájíme své názory ze stejného důvodu. Tak nás totiž vychovali.

0 0
možnosti
RV

Dr_Matrace

20. 7. 2009 10:48
Re: Bludy

..Souhlas. Nejsem nasilnicky typ, ale delegatka by i s turkem letela zavrenyma dverma autobusu..

I kdyz by to bylo jen krajni reseni..Nejdriv bych volal ambasadu v turecku, nasledne policii a nasledne taxi na letsite...

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 7. 2009 10:44
a co poji

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

20. 7. 2009 10:42
je to jasný

delegátka se jmenuje Pokorná;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

20. 7. 2009 10:39
pokud jsem si ten autobus zaplatil několik týdnů

předem, tak s tím asi počítám - že to mám zaplacený!Takže bych řekl, že si honíte triko.....:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.