Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

10. 7. 2009 13:35
tři problémy

1)ten kdo kašle na předpisy

2)ten kdo jezdí pod předpisy(pomalu)

3)přeznačkováno

0 0
možnosti

Krak

10. 7. 2009 13:45
Re: tři problémy

Pod předpisy? Co to je za blábol?

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

10. 7. 2009 13:18
Pane autore,

ne ze byste neměl v principu pravdu, ale ... šedivá je teorie a zelený je strom života. Lidi jsou lidi a chybu udělá i ten nejlepší řidič. Děláte je stoprocentně i Vy ...

V dnešní době, kdy je auto spotřební zboží, s hím prostě budou jezdit všichni, i ti ducha mdlého .. tak to je a nic na to nezměníte ...

Co mi ale hodně vadí, jsou ty grafy, které jakože mají článku dodat punc fundovanosti, ale které jste si evidentně vycucal z prstu .. a to jste potom trochu za osla .... A jak asi takový osel umí řídit?

0 0
možnosti
SSK

Salátek s krutony

10. 7. 2009 13:37
Re: Pane autore,

Bez papírů by se jezdilo špatně, kdyby nedali řidičák každýmu, a autoškoly vážně učily řízení, tak by se situace dost zlepšila.

0 0
možnosti
PK

Petosh

10. 7. 2009 13:17
Uplne vedle

Autor se snazi sveraznym zpusobem osvetlit nehodovost, bohuzel se mu to ale moc nedari. Vychazi totiz ze zcela mylnych predpokladu. Nejake krivky sebevedomi jsou totiz hezka vec, ale nemaji se stavajici situaci nic spolecneho. Lide nesedaji za volant s myslenkou "tak dneska zase pojedu sebevedome". Autor se dale domniva, ze zcela presne dodrzovani silnicniho zakona zamezi vsem nehodam. Nezamezi. Jednak zakon nelze za vsech okolnosti dodrzet a take zakon nemysli uplne na vse. Dalsi vec je, ze pokud by se jezdilo striktne podle zakona, tak nikdo nikam nedojede, protoze silnicni infrastruktura v CR velmi neodpovida intenzite provozu, ktery musi obslouzit.

Dale mne autor vyslovene urazi tim, ze ceske ridice opakovane oznacuje za neco podradneho. Mel by se podivat do zrcadla. On je taky cesky ridic. Zacnete u sebe, mily autore.

0 0
možnosti
PK

Petosh

10. 7. 2009 13:22
Re: Uplne vedle

Dale mne zarazi ze autor, ktery podle svych slov jezdi 1x tydne na chalupu (a tim se sam radi mezi nejnebezpecnejsi, vikendove ridice - viz statistiky), vidi denne tolik nehod. Ja sam jsem za poslednich necelych 10 let najel cca 400 tisic km a jezdim kazdy den, ale nehodu vidim tak jednou za mesic. A smrtak jsem videl vsehovsudy 2x, co si pamatuju. Samozrejme, ze existuji arogantni a vyrazne neukazneni ridici, a ti take bouraji. Ale je jich malo. Stejne nebezpecni jsou ridici, kteri to, jak se rika "neumi". A jak s oblibou rikam, "kdyz na to nemas, tak to nedelej". Vetsina nehod prameni z nepozornosti, unavy nebo spatne orientace. Kdyz se k tomu prida nedostatek zkusenosti a spatne reakce ostatnich ucastniku, mame pred sebou bezny scenar nehody. Malokdy se stane zavazna nehoda chybou jen jednoho ridice. Vetsinou je zde vice faktoru.

0 0
možnosti
SN

s_mirek

10. 7. 2009 13:16
výborný řidič

Čistě statisticky jsou řidiči nadprůměrní, průměrní a podprůměrní. Když si o sobě nadprůměrný řidič myslí, že jezdí výborně – dokonce lépe než většina ostatních řidičů, je to v pořádku. Horší je, že si toto o sobě myslí (až na vzácné výjimky) všichni.

0 0
možnosti
ML

rokátor

10. 7. 2009 13:13
Pane Pokorný,

můžete tu prosím odpovědět - Už jste někdy porušil dopravní předpisy? (případně jakýkoli jiné předpisy).

.

Vaše reakce v diskuzi jsou vždy jen ve stylu "máte dodržovat zákon, nemáte porušovat zákon" apod.

.

Jak jste na tom tedy Vy?

0 0
možnosti
W

WoooW

10. 7. 2009 13:16
Re: Pane Pokorný,

K čemu ti bude odpověď n tuto otázku? Budeš si hned připadat vyviněný ze svých prasáren na silnici? Rv

0 0
možnosti
SSK

Salátek s krutony

10. 7. 2009 12:47
Pravda

Dobrej článek. Řidiči u nás mají vážně vysoký sebevědomí, a většinou úplně neprávem. To jak řídí autor článku je úplně jedno. Nevím, proč se do něj místní diskutující navážej, když ho ani neznaj. S některými věcmi nesouhlasím. Předjíždění 130tkou mi přijde OK, i když je to stejně zbytečný - zachvíli stejně dojedete někoho pomalejšího a než se objeví další rovnej úsek, tak vás ty předjetí zase dojedou. Aut je prostě na silnicích moc. Je blbý že spousta lidí řídí agresivně, spousta až moc opatrně, ale to je život. Psychotesty a pořádný zkoušky v autoškole, kdy papíry nedostane každej, by mohly pomoct. Jenže místo toho budeme mít do roka 10 kryštofů a budeme z řidičů tahat prachy za prošlej obvaz v lékárničce.

0 0
možnosti
PP

PlusOne

10. 7. 2009 12:52
Re: Pravda

Nikdo se tu do něj nenaváží proto, jak řídí, ale spíš proto, jaký názor zastává.

0 0
možnosti
SN

santa666

10. 7. 2009 12:37
dotaz

A ke které skupině patříte vi pane Pokorný?

K té co neumí řídit, nebo k té s psychickými problémy?

0 0
možnosti
D

devil666

10. 7. 2009 12:42
Re: dotaz

Myslím, že k oběma. :-P

0 0
možnosti
V

venca68

10. 7. 2009 12:35
Hezké

Máte ode mne karmu, hlavně za to, že máte tu odvahu něco takového napsat. Z dosavadní diskuze je jednoznačně patrné jak jste trefil do černého. Jestli jsou ti diskutující dobrými řidiči, pak nechápu, proč tak vášnivě kritizují.

Od dobrého řidiče bych totiž takovéto vášnivé připomínky neočekával a proto si myslím, že budou patřit spíš do té vaší kategorie. Ono ostatně jedno české přísloví praví "potrefená husa se vždycky ozve".

0 0
možnosti
K

kazatop

10. 7. 2009 12:36
Re: Hezké

Protože když jedeš po dálnici 130 a vjede ti tam ve 100 km/h do nejrychlejšího pruhu takovejhle strejda, tak to je o zdraví...

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

10. 7. 2009 12:30
Asi to vidíme každý jinak

Nicméně neoddiskutovatelné je to, že jezdí moc řidičů a je moc aut. Že tomu neodpovídá infrastrukura je nabíledni. Hustý provoz zvyšuje možnost konfliktních situací a za mnohé může nesoustředěnost. Když na něco nestačíme, nebo to neumíme tak to zakážeme a omezíme. Čím více zákazů a příkazů tím více se porušují. Nebylo by na místě promítnout do silničního zákonu současný stav.

Myslím, že by bylo na místě zrušit přednost - paradoxně jste na to narazil na křižovatce bez světel - nebude-li mít přednost nikdo - platí pravidlo pravé ruky. Nic nového pod sluncem - platí to v každé civilizované zemi. Pokud nebudou rozumné předpisy, nebudou se dodržovat. Pokud nebude vyžadovaná odpovědnost bude na našich silnicích chaoz.

0 0
možnosti
D

devil666

10. 7. 2009 12:33
Re: Asi to vidíme každý jinak

V každé civilizované zemi platí pouze pravidlo pravé ruky a ne přednost v jízdě podle značek? Tak to je taky slušnej blábol.

0 0
možnosti
D

devil666

10. 7. 2009 12:22
Žvásty a bláboly

Článek je snůška blábolů od chudáka, kterej řídit zřejmě vůbec neumí, není schopen se to naučit, to samý předpokládá o ostatních a ještě si myslí, že je poslední spravedlivej. Takovej ten typ co chce vnucovat ostatním svůj debilní styl jízdy o kterým si myslí, že je jedině správnej a proto jezdí ve vesnici pro jistotu 40 a jinde pro jistotu 80. Kraviny o blikajících kontrolkách ani nemá cenu komentovat.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

10. 7. 2009 12:30
Re: Žvásty a bláboly

Tuhle mi ruply nervy a na plné čáře (ale na přehledném úseku) jsem předjela pána, který se předtím přede mnou dlouhou vesnicí táhnul rychlostí asi 35. Bohužel to zpozorovala policejní hlídka. Sice dali pokutu, ale souhlasili, že to je blb.  :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.