Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

brubru

10. 7. 2009 17:36
čech aq jeho vůz

jedu s dodávkou 2,7 m vysokou v nejlevjějším pruhu 160 km/h v německu přede mnou do dálky viditelná kolona, za mnou porsche schopné jet 320 ale přes to, že vidí přede mne jen útržkovitě, vidí, že jedu v koloně je klídek, jede cca 100 m za mnou.. dám blinkr a vidím jak se začíná během pár vteřin lepit, uhnu a vrátím se zpátky takřka bez spomalení / a to samé u nás,stejný pruh, stejný stav plnosti "všech" pruhů a hle? já mezeru cca 100 m a za mnou?  x let stará oktávka, divoké světelné výstrahy, nalepená na zadek, kola až za pruhem směrem k dělícímu pruhu, vyhozenej blinkr, no hrůza, mám sprintíka 318 185 kW kdykoli na dálnici si musí být vědom, že bych mu tzv. roztrh prdel, ne, bliká, bliká,.a pak rovina  a zmrzne na 180 a co s nim.. tak má smůlu a zas přede mnou kolona a malej oktáváček zas bliká  to je hnus, škoda že většinou maj A jako první neb mluvim o těch nejhorších...;-(

0 0
možnosti
OU

21. 7. 2009 0:48
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PK

endyk

10. 7. 2009 16:50
Urcite je to zajimave k zamysleni

S mnohym vyrcenym souhlasim, s mnohym ne. Co ale nechapu je atak na clanek Petra Cunderlika.

On nenabada nikoho k tomu, aby jezdil na cervenou, jen rozumne naznacuje, ze zluta je zde pro to, aby se ridic pripravil. To, s cim se stretavame dnes a denne, je nasledujici situace: Padne zelena, prvni ridic s rozmyslem zaradi rychlost a vyjede. Druhy radi teprve az ten prvni se rozjede, treti radi az druhy se rozjede...... a ne aby po zlute vsichni zaradili a byli pripraveni se rozjet.

Takto vznikaji dlouhe fronty a na jedny svetla projede minimum aut. 

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 7. 2009 17:30
Re: Urcite je to zajimave k zamysleni

Pokud vyrazím do křižovatky, tak narazím na ty, co tam ještě dojíždějí na červenou z bočního pruhu, narazím na ty, co jí blokují tím, že nemohou pokračovat (mě právě před hodinou jeden takový stál v křižovatce a divil se, že blokuje křižovatku, protože zase já zase začal blokovat druhý pruh a křižovatka stála  a čekala na něj). Tedy žlutá znamená opatrnost. Kdyby to všichni udělali naráz, ta stačí jeden ve staré škodovce s klepajími ventily nebo někdo zazmatkuje a je srážka. Raději pomaleji než bourat.. Slyšeli jste o pravidlu, že máte vidět zadní kola auta před sebou, tedy ne nalepení na sebe? P.P:

0 0
možnosti
PL

Snake_Fox

10. 7. 2009 16:34
pomáhat, chránit ....a POKUTOVAT !!

Vzpomínám na první den co začal platit bodový systém. Připadal jsem si jako ve vzpomaleném filmu, ale ve skutečnosti se právě takhle pomalu mělo jezdit už předtím, aspon podle zákona. Teprve body donutili ridiče aspon chvíli dodržovat zákon. Ale dnes už z toho má znovu každý dobrý den a na body ho nějak nestraší. Já když jedu podle předpisů tak jsem za vola, a připadám ostatním jako bych jel z uřadu kde mi vydali nový řidičák, abych si zachoval čest tak taky zrychlím.  Dokud to nebudou dodržovat všichni nebo alespon drtivá většina tak body nemají smysl. Co s tím? jednoznačně zpřísnit. Vemte si jenom pokuty v zahraničí to jsou teprv pálky, nebo v Japonsku. Takže asi tak:

překročení o 10-20 km/h ...............20000,-

překročení o 21 a víc ......................60000,-

alkohol ...................odebrat řidičák doživotně,  pokuta 100000,- a 5 let vězení. 

při opakování přestupku do 2 let ...............odebrat řidičák na doživotí,  pokuta 100000,-

0 0
možnosti
A

Andrey6

10. 7. 2009 16:39
Re: pomáhat, chránit ....a POKUTOVAT !!

alkohol ...................odebrat řidičák doživotně,  pokuta 100000,- a 5 let vězení.

Jasne a ja na polovinu naroda za mrizemi budu platit dane.... to by tak chybelo :-)

0 0
možnosti
JM

honza158

10. 7. 2009 15:43
Dalsi

Pan Pokorny se zda se zaradil do tabora hysteriku, kteri neustale maji usta plna armagedonu na silnicich... je to opravdu zvlastni kolik malo staci a hned se dela z "prdu"  atomovka. Pokud se normalne smyslejici clovek koukne do statistik a nebere v potaz medialni a politickou masaz, tak zjisti, ze to na ceskych silnicich neni tak spatne... uz jenom pokud se vezme v potaz hustota provozu... atd. Dalsi vec, pro pana Pokorneho je dobry ridic ten, kdo kdyz si sedne do auta vypina mozek a jede podle zakona, nedbaje niceho co se kolem nej deje, vitr, dest, snih, noc, den, hustota provozu-zakon rika jet 130 jedu 130, do te zatacky nevidim, ale jsem mimo obec tak jedu 90, na prechodu mam prednost tak jdu .... bravo! bohuzel Pokorny neni sam. Jezdim kazdy den a s klidnym svedomim rikam nesadam za volat se strachem ze se me budou opet snazit zabit, nepotkavam dementy kazdy den, tak kde to proboha jezdite???Pokud se opravdu tak strasne na silnici bojite radsi nikam nejezdete a budete v bezpeci 

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 7. 2009 16:10
Re: Dalsi

Ano, třeba cyklisté se na silnici bojí a jsou zabíjeni, viz třeba http://www.1-zpravy.cz/opily-ridic-srazil-u-davle-tri-cyklisty-dve-z-nich-byly-deti-113288/. To, že mám kolem sebe plechy ještě neznamená, že silnice je moje. Daně platí cyklisté stejné jako automobilisté (nepodnikající), tak ať automobilisté sklapnou a jezdí tak,aby se ostatní nebáli jejich  hlouposti. Dementy potkávám denně a vy si jich asi nevšímáte, o tom je blog, že někdo netuší, co je protizákonné. Dám vám včerejší příklad, off road přejíždí metr nepřerušovanou čáru v úzké ulici, koukám, co je to za dementa, mladá žena, mobil u ucha, vzadu dvě děti. Všímáte si toho? P.P.

0 0
možnosti
Z

zmi

10. 7. 2009 15:30
Pobavil jste mne :-)

Při představě, jak si nasazuju čepičku s nápisem "Nechci zemřít" jsem se upřímně zasmál. Díky.

Myslím ale, že klíčem ke zlepšení situace u nás je efektivní postup Policie. Zaměřit na nebezpečné věci a ty důrazně trestat.

Jsem vyznavačem defenzivní jízdy. To neznamená, že nejezdím rychle. Když je sluníčko a jasno a nikde nikdo, v Německu si troufnu i na 190, ale musí být podmínky. Při hustém provozu nebo šptané viditelnosti zpomalím i pod 130 :-). Udržuji si odstup a vždycky se snažím být předvídatelný pro ostatní, používám blinkry a nedělám rychlé změny.

Nejvíc mne ohrožují lidé, kteří jsou neohleduplní. Riskují, myškují, mají na uchu mobil, vytahují se, provokují a závodí. Když někdo jede 160 na D1, kde to zná a není silný provoz, tak nikomu nic nehrozí. Že nemám úplně OK povinnou výbavu? To mne přímo neohrořuje. Ale když se přede mne 15 m někdo zařadí a dupne na brzdy, tak bych ho praštil. Příčiny nehod jsou dávno známé, je třeba trestat. Co čepka s nápisem "Jezdím dobře"?

0 0
možnosti

dietni.suchar

10. 7. 2009 16:39
Re: Pobavil jste mne :-)

líp bych to nenapsal.R^R^R^

0 0
možnosti
A

Andrey6

10. 7. 2009 15:26
Sebevedomi na silnicich

Je milne si mylet, ze za nehodovost muze sebevedomi ridicu,

Ad a) Vozovky jsou v kritickem stavu

Ad b) Vozovy park se priblizuje Ukrajine

Ad c) Ofenzivni ridici

0 0
možnosti
A

Andrey6

10. 7. 2009 15:27
Re: Sebevedomi na silnicich

Me z toho jednoznacne vypliva. Pokud budu jezdit defenzivne. Budu si

davat pozor na vymoly a nebudu nikoho zdrzovat tim, ze jezdim ve vraku.

Mohu byt v klidu.

Sebevedomi je neco UPLNE jineho. Sebevedomi MUSI mit kazdy ridic.

0 0
možnosti
A

Arth-

10. 7. 2009 15:10
Z principu souhlas...

ale i ty příspěvky o nebezpečnosti mimořádně a bezdůvodně pomalejších řidičů jsou pravda...

A v této souvisloti si dovolím připomenout výrok ministra dopravy, který na otázku v diskuzi na rádiu proč nejsou na dálničních branách radary a prostě nekontrolují maximální rychlost průběžně a pořád odpověděl: "no, víte, kdyby nám všichni řidiči dodržovali rychlost, tak ta D1 nestačí propustností...".

Co k tomu dodat?

0 0
možnosti

giovanninero

10. 7. 2009 16:14
Re: Z principu souhlas...

Obávám se, že žádný skutečný odborník na silniční provoz by nemohl vyslovit větu: "no, víte, kdyby nám všichni řidiči dodržovali rychlost, tak ta D1 nestačí propustností...". Neodpovídá poznatkům teorie dopravního proudu. Takže asi nepřesně citujete.:-/

0 0
možnosti
AC

mamba álik

10. 7. 2009 14:55
Typické reakce!

Dobrý den, děkuji za tento článek. Je velice přesný a ani mi na něm nevadí pár nedokonalých maličkostí. Hlavní myšlenkou tohoto článku je jednoznačně přehnané sebevědomí českých řidičů, které je v nás jaksi zakonzervované a bude hodně dlouho trvat, než se alespoň z dálky přiblížíme našim kolegům z Holandska. Neznám přesně statistiky,ale budete- li mít čas mrkněte, jak je to s nehodovostí u nich a jak u nás. A nemyslím si, že by u nás byla až taková chyba ve stavu dopravních komunikací. Reakce některých učástníků diskuse jsou skutečně pozoruhodné, skoro mi připadá, že se pan pokorný u spousty z Vás dotkl citlivého místa ve Vašem srdíčku. Možná je pan Pokorný "chalupář", ale určitě je daleko méně nebezpečný než všichni, co občas projedeme na červenou, přejedeme plnou čáru, jedeme o dost rychleji než bychom měli atd. To je fakt !!

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

10. 7. 2009 15:00
Re: Typické reakce!

Kolegové z Holandska? Ano, ty mám velmi ráda, zejména v zimě na horách ...;-D

0 0
možnosti
D

dýmka

10. 7. 2009 14:32
celkem souhlasím

Téma široké a názorů víc než vody při povodni......

Malý příklad rozumu některých českých řidičů:

Na Strakonické při příjezdu do Prahy je tuším max. rychlost omezena značkou na 80. V jednom úseku je instalováno úsekové měření rychlosti. Nastavím na tempomatu rychlost, na tachometru mám cca 85. Před měřeným úsekem mě předjede auto, na začátku měřeného úseku najednou zpomalí a za ním musím i já, na tachometru sotva 75. Skončí měřený úsek a ono mizí v dáli, i když opět zrychlím na 85. Vím, že chyba tachometru je cca - 10%. Cosi o řidiči toho auta mám myslet?

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

10. 7. 2009 14:43
Re: celkem souhlasím

Mohl byste si třeba pomyslet, že onen řidič správně pochopil, že v tom úseku se měří proto, že je v zástavbě, po straně parkují a vyjíždějí auta a chodí tam lidi, proto zpomalil ještě více, než přikazuje značka... Taky si o něm můžete myslet, že je úplně blbej .... a obě možnosti můžou být správné ... :-)

0 0
možnosti
D

drakula

10. 7. 2009 13:41
Dobrá rada

Pane Pokorný víkend je taky před vámi, tak si zaklepte při vašem sebevědomí na dřevo, dejte si na hlavu tu vaši čepičku a běžte raději pěšky.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 7. 2009 14:36
Re: Dobrá rada

na kole, právě za chvíli jedu na kole...!P.P:

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.