Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

25. 6. 2009 10:21
Nesmysl

Proč pletete dohromady zemědělce a studenty?

Je to míchání hrušek s jabkama, jak už někdo napsal.

Proč vám vadí dotace do zemědělství? Až naše zemědělství lehne, kdo nás bude živit? Budeme vše nakupovat ze zahraničí a svou úrodnou půdu zastavíme průmyslovými centry? Je to prozíravé?

Zemědělci nás živí!!!!! Produkují potraviny. Co může být vlastně důležitějšího než chléb náš vezdejší? Bez jídla se studovat nedá.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

25. 6. 2009 10:42
Re: Nesmysl

Když naše zemědělství lehne, někdo to někdo doveze, odstěhuji se jinam či si nakoupím jinde, dnes po vás nikdo nestřílí, když byste jel přes hranice.

Znáte Mallorku? Tam kašlou na zemědělství, živí se cestovním ruchem a zeleninu si nechávají dovážet z Holandska a vyjde je to levněji. A žijí.

A studenti také mohou jít studovat jinam, aniž by po nich někdo také střílel, viz seriál ostravské televize. P.P.

0 0
možnosti
M

milpoded

25. 6. 2009 9:42
to bude tim, ze mile kravy jsou vice uzitecne

nez vetsina studentu. :O)

0 0
možnosti
S

stedrik

25. 6. 2009 10:10
Re: to bude tim, ze mile kravy jsou vice uzitecne

a teď jsi ještě představte,že některé studentky jsou navíc,ještě telátka.Mají dotaci dvakrát.;-D

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

25. 6. 2009 9:35
ne všichni zemědělci

dosáhnou na dotace.Státní úředníci v první řadě dotují své kamarády,kteří si za ty peníze staví hotely,bazény kurty,golfová hřiště.Zvlášť za dnes vyzdvihovaného Luxe tomu tak bylo.Brusel a naši vedoucí představitelé taky můžou za to,že se nedávno staly prasata 6. komoditou ve které už nejsme soběstační.

0 0
možnosti
B

berry1950

25. 6. 2009 9:10
hrušky a jablka

pisatel zjevně porovnává jablka a hrušky. Netvrdím, že do vzdělání stát dává dost, ale součástí dotací jsou i dotace například do kultury (divadla, galerie, muzea a hlavně knihovny) a sportu, které v dotacích na studenta promítnuty nejsou a které zemědělec už z povahy své profese využívá nepatrně nebo vůbec. Navíc se domnívám, že postupná likvidace českého zemědělství (dotovaného podstatně hůře než jinde v EU) se nám jednou vymstí. Pokud nerovnoměrnost v dotační politice vadí (a mně vadí taky) radil bych poslat na pole ty vězně.

0 0
možnosti
K

kenev

25. 6. 2009 9:17
Re: hrušky a jablka

Není co dodat.R^

0 0
možnosti
MU

Mira UL

25. 6. 2009 9:09
Stát nejdřív nutí zemědělce do zbytečných

investic a pak jim na ty investice dává dotace. To je opravdu, ale opravdu pakárna. Současné zemědělství je v rukou komunistických takypodnikatelů, tedy nejen bývalých JZD a STS, ale v hlavně těch firem, které nakupují zemědělské produkty: velkomlékáren a masokombinátů. Stát musí dohlížet na rovný přístup na trh se zemědělskými produkty a musí vytvořit takové legislativní podmínky, aby zemělci mohli bez obav z trestu sami zpracovávat maso a mléko a produkty z nich uvádět na trh. A řetězcům může stát uložit na přechodnou dobu povinnost prodávat místní zemědělské produkty. Je to levnější, než za státní peníze vykupovat přebytek produkce a draze ho skladovat.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

25. 6. 2009 9:04
Zřejmá ale přitom ožehavá pravda.

Ovšen není moc stran bojujících proti dotacím.

Ročně pak odchází desítky miliard CZK na různé úřady, což jsou skryté dotace na trafiky pro přítelíčky.

Kdo tomu udělá konec ?

0 0
možnosti
K

kenev

25. 6. 2009 8:58
Možná to neplatí všeobecně.

Kdyby si necenil i krav, tak by musel zrušit některé studijní směry veterinárního zaměření.

Autor má ovšem na mysli studia zcela jiná, kde studující budou požívat stravu z tuby silně vegetariánskou, vyrobenou z různých řas ..

Bifteček při knížečce bude těžko dosupný. Ale dost možná že ano. To bychom museli někomu doporučit jinému státu aby dotoval krávy a vykašlal se na studenty, poněvadž u nás jsme se rozhodli o pravém opaku.;-D;-)

0 0
možnosti
AA

Saša

25. 6. 2009 8:40
Naprosto s Vámi souhlasím.

Zejména dotace na zamědělské podnikání na málo úrodné půdě a v nevhodných klimatických podmínkách mně přijde absurdním vyhazováním peněz, které by rozhodně bylo lépe využít na vzdělání dětí i těch zemědělců, aby se v budoucnu mohli lépe živit jiným způsobem.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

25. 6. 2009 8:45
Re: Naprosto s Vámi souhlasím.

píšeš o něčem,o čem nemáš sebemenší páru.Předpokládám,že seš z Prahy.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

25. 6. 2009 8:37
nejlepší bude

když budeme všichni sedět na úřadech,zrušíme zemědělce,krávy,pole a budeme čekat až nám začnou lítat pečení holubi do huby.Můžeme zrušit taky zedníky,zámečníky atd. ti můžou jít taky studovat.To se potom budeme mít.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

25. 6. 2009 9:29
Re: nejlepší bude

S tím čekáním na létající pečeně přímo do huby to již Paroubek začal. Někde se to zvrtlo a tak létaly jen zárodky.

0 0
možnosti

studánka

25. 6. 2009 8:31
Což takhle vrátit se o 64 let nazpět?

Do svých výpočtů jste zapoměl uvést jeden fakt. Oni jsou totiž zemědělci a "zemědělci". Najedné straně jsou lidé, kteří pracují na své půdě, na stávkování nemají čas a největší starosti jim dělají odběratelé, kteří neplatí za odebrané zboží. Vámi zmiňované dotace neberou žádné a nebo minimální. Na straně druhé jsou všelijaká s.r.o. - pohrobci JZD a Sts, kteří natahují ruce pro dotace a stávkují. Tam je problém a ne v nízkých dotacích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.