Pavel Pokorný

Boj za právo Čechů se dobře "nažrat"

12. 07. 2017 9:44:10
Ministr zemědělství se bude bít za české žrouty, za jejich právo se "nažrat". Když je problém, zřídí se úřad, když je velký, jmenuje se nový ministr. Budeme mít také ministra pro "žrádlo"?

V dnešní MF Dnes se řeší v jednom článku určité potraviny, spíše "otraviny".
Máme prý horší salámy než v Německu. Možná proto salámy nejím, jsou přesolené, překořeněné, když je dáte do mikrovlnky a vidíte to, co z nich teče, tak je to na zvracení. Jak někdo může jíst salám či klobásu, nechápu... Příbuzný je nedává ani psům... má své psy rád...
Rybí prsty. To je něco umletého a nechci vědět, z čeho se to mele, co se do toho přidává a v jaké špíně ta ryba žila, než jí zabili.
Plechovka Red Bull. Vždy zírám, jak jsme na tom dobře, že vytěžíme kov, uděláme z něho plech, z plechu plechovku, pak se do toho dá nápoj. A nakonec se plechovka otevře, během pár minut nápoj v ní vypije a plechovka se vyhodí. Nejsem žádný ekolog, ale z plechovek prostě nepiji, nemám pro to žádný vážný důvod, napadá mě, že pití musí být o plechovku dražší, vyhození plechovky možná beru jako neúctu k práci těch, co jí vyrobili, i když to samozřejmě dělají pro peníze.
A obecně, přeslazené nápoje, zvyšuje se u nás množství cukrovkářů, při cukrovce můžete oslepnout, přijít o prsty, může se vám poškodit páteř. Podívejte se, jak chodí na ulici cukrovkář, určitě jinak, než v reklamě na pití...
A pivo. Kdo ještě neví, že pivo může způsobit rakovinu tlustého střeva, ve které jsme na prvních místech?
Podívejte se na nákupní košík zavalený jídlem a pitím nahoře, dole, na odkládacím pultu u rukověti. Ten celý nákup musí projít vašim tenkým střevem, což si představte jako tlustší zahradní hadicí. A když se průchod nákupu tenkým střevem podaří (někomu ne, protože se mu tenké střevo nemusí v určité části pohybovat a pak mu neposouvá ten nákup dále), tak dál jde nákup širším tlustým střevem. A když je tlusté střevo zasažené rakovinou, tak vám může ten nákup jít místo do konečníku jinam, může jít dírami ve střevě do břicha či u někoho může jít ven i dalšími dírami kolem konečníku.

Není lepší si ukrojit kus chleba a namazat ho máslem? A pustit si vodu z kohoutku, která je určitě lepší, než pití v PET lahvích s namnoženými bakteriemi?
Bakterie se množí v PET lahvi na slunci či v horku stejně rychle, jako ty v podpaží (podle reklam ale jen těm, co nepoužívají ty přípravky z reklam, raději se neptám co v nich je).

A nějaký prací prostředek Persil? Persil, to je nějaké arabské slovo? Jdu se podívat, máme načatý Palmex, z názvu cítím Palmu a to je mi srozumitelnější. O Palmexu se zatím nic nepíše.

Ještě že Češi mají díky lepší ekonomice každý na auto a benzín, že si mohou pro tu spoustu "žrádla" dojet do zahraničí. Jejich zdraví a životy zachrání jen ekonomická recese, měla by přijít příští rok, a samozřejmě výměna ministra.

Autor: Pavel Pokorný | karma: 14.03 | přečteno: 838 ×
Poslední články autora