Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, Zeman byl členem hnutí, potlačujícího práva a svobodu člověka. Nicméně teď už to má opravdu za pár.

1 0
možnosti
JL

"Prezidentem muze byt jen ten kdo se narodil s ceskym obcanstvim"? Ja jsem se narodil v protektoratu Cechy a Morava v jeho moravske casti, prezidentem tedy v adnem pripade byt nemohu! Dva roky po mych narozeninach prestal protektorat a dostal jsem obcnstvi ceskoslovenske, neni ceske, i timto jsem tedy diskvalifikovan. Uz i proto, ze jsem se narodil v moravske casti statu a za Moravana sam sebe povazuju. Podle statistickeho uradu ceskeho, nic takoveho jako Moravan neexistuje (nebylo to uvedeno v pri scitani lidu v dotazniku) jako neexistujici nemuzu v zadnem pripade na prezidenta kandidovat.

2 0
možnosti
Foto

Já bych přidal i podmínku podrobit se psychotestům. Karma.R^

0 1
možnosti
Foto

Často myslím, inspirován výroky politiků, na totéž.

3 0
možnosti
JZ

Českým národním zájmem není v žádném případě kolaborace s Ruskem.

4 2
možnosti
LT

Českým národním zájmem není v žádném případě kolaborace s kýmkoliv, nejen s Ruskem.;-)

7 1
možnosti
MB

Buďme rozumní. ČR je s 10 miliony obyvatel, menším světovým městem. Jsme malí - Pravda, k malosti nás to ovšem vést nemusí. Společnost je po pontifikátu Miloše nesmírně polarizovaná. To štěpení je všudypřítomné. Přitom běžný občan ke svému životu žádného prezidenta nepotřebuje. Budiž, jsou zde nějaké tradice. Tak si k premiérovi přidáme ještě jeho ...

Přímá volba je nedomyšlený nesmysl. Ústava na ni nereflektuje, je beze změn. Tak se tedy bavíme. Tradice jsou tradice. Miloš tu zastupitelskou rozvracel svým egem. Permanentními pokusy- zavádět prezidentský systém. Jakkoliv Ústavu ohnul, dobře ji ohnul. Má mandát od lidu. Hurá, Brontosaurus odchází na důchodový pažit. ...

Tedy šance dalším - A tak usiluje i trockista Bašta. Chce Miloše trumfnout a pič slibuje už z plakátu. Asi 30% se přeje staré časy. ANO, agent Stb a KSČ vpřed. Inovovali, klidně i v podmíněném trestu. Dalšímu je upřen výsledek nápravy. Co dělal, tak dělal. I medaile ze skutečného boje je mu k ničemu. Jako mládežník zklamal. Další děvče to má dobré.Komunisté se v jejím dětství již odebrali do bažin. Neměla se tedy čím pomazat. Zásluhu je třeba ocenit.! Navíc nosí sukně - moderní záruka rozumu ...

Vážně, já se tomu směji. Pořád mi ovšem vrtá hlavou jméno - Tony Čermák. Náš starosta v Chicagu. Jak to v tom městě dělal? Dnes má metropolitní oblast takřka 10 milionů obyvatel. Jak tam vůbec žijí? Vždyť ani žádného prezidenta nemají :-)

5 1
možnosti
FL

"Dalšímu je upřen výsledek nápravy" - Pavel přestal sloužit totalitě ne, protože se napravil, ale protože totalita padla. Začal stejně oddaně sloužit novým pánům. Tak se taky zachová jestli u nás začne mít vliv někdo z venčí a zase mu bude jedno jestli to bude v našem zájmu

6 2
možnosti
JK

To je Bašta od Okamurovců taky, akorát ti Okamurivci k tomu nedostali příležitost.

2 0
možnosti
FL

Zemana bych se zastal. Komunistická ideologie v principu nevyžaduje potlačování práv a Zeman vstoupil do KSČ v době, kdy začal být potlačován demokratizační proces a byl vyloučen když s tím potlačováním nesouhlasil. Vztah k Rusku a Číně zdůvodňoval obchodními zájmy země a nevidím důkaz, že by tomu tak nebylo, i západní politici si jezdili podávat ruce s Putinem a Ťin-pchingem.

"zajímavé je, že "obyčejní" lidé, kteří měli daleko méně informací, se v Putinovi nemýlili" - Většina se taky mýlila. sleduju finanční trhy a většina investorů válce do poslední chvíle nevěřila.

Pokud jde o generála, pro něj omluvu nemám. Klasický komunistický kolaborant, převlékač kabátů.

"Kdyby to šlo, bylo by vhodné současné prezidentské volby odložit" - Můj návrh na vylepšení voleb je: Buď můžu volit mezi kandidáty, nebo můžu volit zrušení voleb kvůli chybějícímu "mému" kandidátovi. Kdyby volbu prezidenta vyhrálo "zrušení voleb", další kolo je za rok a věnce klade v zastoupení premiér.

5 3
možnosti
JZ

Zemana se nezastávám. Slušní lidé položili rudou knížku v srpnu 1968 a nečekali na rok 1970 jako Miloš Zeman, až je soudruzi sami vyrazí. Zeman už po 21. 8. 1969 musel vědět, že je konec, přesto v KSČ zůstal.

1 1
možnosti
LT

V ústavě by mělo být, že českým prezidentem může být pouze ten, kdo se narodil s českým občanstvím.

Zdroj: https://pavelpokorny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796303

A to by řešilo ten váš úžasný strach z možné kandidatury členů FSB jak? Tím návrhem co jste dal by jste maximálně posunul možnou hrozbu o pár desítek let.

Protože pokud získají bývalí (či současní) členové FSB české občanství, pak jejich potomek bude mít české občanství již tím, že se narodí.

Budete vymýšlet za 30 let (možná ani to ne, protože takových potomků tu mohou být již desítky a jsou kupříkladu už dospělí) další zákon?

A že cizinec často nepochopí zemi novou zemi kde získal občanství? Nu, dovolím si říci, že to je diskutabilní. Stačí se podívat na Německo a dovolím si říci, že mnoho Němců tureckého původu (žijící několik generací v Německu) stále nepochopilo svou zemi. :-P

P.S Narozením nabývá dítě státní občanství ČR, je-li aspoň jeden rodič státním občanem České republiky. Víte co to znamená? Že ten člověk se klidně může narodit občanům ČR žijícím v zahraničí, může tam s klidem prožít téměř celý život a stále podle vás by měl právo kandidovat na prezidenta ČR. Troufnu si říci, že dotyčný by měl k ČR daleko menší vztah, než kupříkladu cizinec, který se sice v ČR nenarodil, ale získal občanství ČR řekněme ve věku tří let. Ale to je diskutabilní.

0 0
možnosti
JL

Pane Typnere. Vase prvni veta je nutnosti v dnesni dobe "otevrenych dveri" do sveta. Jsem zastancem mit moznost slouzit statu v teto pozici, jen rodilemu obcanu CR. Musime si odvyknout poslouchat "cizaka" v jakekoliv statni sluzbe.

0 0
možnosti
Foto

Já se narodil v Böhmen und Mähren, takže bych také nemohl na presidenta kandidovat.

Kdežto člověk obžalovaný z finančních machinací kandidovat může.

A co pan Bašta? Není SPD strana či hnutí, které potlačuje práva a svobodu člověka?

Kdežto Vrábel, ten je OK, nebyl ani v KSČ ani v StB. :-P

6 0
možnosti
Foto

Čím potlačuje SPD práva a svobodu člověka?

1 0
možnosti
ZD

Zajímavý článek. Je otázkou nakolik místo narození zaručí ve svém důsledku ochranu zájmů vlastního státu, pokud bude mít zvolený tu možnost. Rozhodně to není zásadní podmínka ale další krůček, jak se přiblížit na dohled ideálu. Současná vláda má rozhodně správné místo narození, rozhodně dostatečné vzdělání a stále častěji její jednání připomínají obhajobu cizích zájmů. Příjemný víkend přeji.

4 3
možnosti
JZ

Fialova vláda hájí národní zájmy na rozdíl od proruských kolaborantů.

5 7
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.