Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No nevím, školy nemám, zato datovku mám (jako OSVČ) už od 2010 k plné spokojenosti. K takové spokojenosti, že jsem si později nechal zřídit i osobní.

A že vám na samém počátku datovek poslali omylem něco, co vám nepatřilo? Inu, porodní bolesti, s úředníky je to těžké. Hrozně dlouho jim trvá, než se něco naučí. Každopádně tehdejší rady, že máte takovou věc řešit po telefonu, je zásadně chybná. Jen a pouze datovkou. Ale to dnes už asi víte. :-)

Vaši úvahu, že někdo napadne datovky a povrhne vám jakoby úřední dopis považuju za ještě větší fantazii, než že vám někdo takto podvrhne úřední dopis s pruhem. Pokud by k takové události došlo, byl by to průšvih až do nebe, protože ze zákona musí být zaručené, že odesílatel je pravý.

Ale je jasné, že datovka není pro každého a cpát ji povinně všem OSVČ je nesmysl. Požadovat například po tesaři nebo drobném instalatérovi, aby ovládal počítač a navíc uměl zajistit bezpečnost používání datovky je podobná fikce, jako že vám přijde z datovky podvodná zpráva.

1 0
možnosti

Tak hlavně že úředníkům trvá, než se něco naučí, ovšem občan to musí zvládnout bleskurychle teď hned.

1 0
možnosti

Cituji: jak víme, v civilizovaných zemích žádné takové datové schránky nefungují.

Takže, datovou schránku měly v roce 2014 například Rakousko, Dánsko, Švédsko, Norsko, Finsko, Nizozemí, Francie, Německo a řada dalších[1], což, jak víme, jsou oproti České republice necivilizované země. Také, jak uvádí uvedená studie, byly takto uspořeny jen do roku 2014 tři miliardy Kč (strana 39).

Není nad to, dozvědět se relevantní informace z blogu člověka, který do těch počítačů dělá ;-D

[1] http://www.ictu.cz/fileadmin/user_upload/documents/Pozicni_dokumenty/CEVRO_studie.pdf

4 0
možnosti
Foto

Pokud by ovšem datové schránky vytvářel pan autor, mohlo by se stát leccos. Když dělá do počítačů. A co? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.