Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P75e78t46r 49M46u18n59z83a77r

18. 4. 2019 13:58

Fakt by mě zajímalo, kde autor bere tu drzost psát o tématu o kterém ví kulové (respektive méně než já jako laik, co si přečetl pár článků na zdejším technetu). Jinak by nemohl psát bludy o autopilotovi a podobně.

2 0
možnosti
MS

Moc informován nejste. MCAS automatika působí jen při vypnutém autopilotovi, vypíná se jinak. Výrobcem požadované dodatečné školení na verzi MAX bylo ubohé.

3 0
možnosti

Sorry, ale přečtěte si aspoň články z technetu.

2 0
možnosti
PV

nic proti ale, je to tak trošku pletení nesouvisejících věcí dohromady. Jiný člověk se na věc podívá jiným úhlem a okamžitě najde řešení, děje se to dnes a denně a nejen v letectví. hodně věcí se dá naučit tréninkem a i to může být odpověď proč jeden pilot nějaké společnosti ve stejné situaci udělá něco jinak než druhý pilot jiné společnosti.

Co se týče vašeho tvrzení cituji: "Kolik Čechů létá s dopravními letadly a umí anglicky mluvit, číst a chápat text? Minimum" - je to naprostý blábol. Piloti skládají zkoušku z ICAO angličtiny, poté ještě z IFR Angličtiny kde musí dosáhnout určité úrovně. Také nouzové postupy nejsou románem a musejí být psány velice jednoduše - heslovitě protože kolikrát není ani čas na nějaké důkladné čtení. V případech kdy se času nedostává tak ze provádí z paměti, tj jsme zase u výcviku. U MAXu bylo stanovení pouze přeškolení v řádech desítek minut a spousta pilotů neměla o nové funkcionalitě ani ponětí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.