Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To s tou kolonou je dobré vzhledemm k tomu, že kolony se asi nejčastěji tvoří za těmi, co jedou předpisově. Takže mě ta představa, že budou muset každou chvíli zastavit a pustit ty s těžší nohou na plynu docela pobavila. :-)

0 0
možnosti

Špatně jsem se vyjádřil, myslím tím, že někdo pomalejší jízdou brání druhým jet povolenou vyšší rychlostí. Správné je, to co v USA, nastaví se tempomat na max povolenou rychlost a jede se. Jenže u nás na dálnici jezdí "podivní" řidiči, do kopce se hrabou, z kopce vás předjíždějí, tedy se s nimi pořád předjíždíte.

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se že občas "tvořím kolonu" na ostrově Hvar. Ty silnice tak na dvě nepříliš široká auta a pod nimi třicetimetrový sráz bez krajnice mi nedají jet více než 30. To samé mlha na Vysočině.

Pravda je že na Hvaru mají ty úhybné pruhy. Jsou to takoví nuzní stařečci, zbudovaní snad ještě Titem, ale já je využívám do jednoho.

1 0
možnosti
Foto

pardon, nikoli pruhy ale plácky - tak na jedno, dvě auta....

0 0
možnosti

Ja bych ty silnice hlavne narovnal proto, aby se nasledne usetrilo na asfalfu na opravy a pribyla by orna puda (sebral by se argument ekoteroristum o zabetovani/zaasfaltovani zeme).

5 0
možnosti

Já vím o stoupacích pruzích i o tom, že před nimi značka upozorňující na zvyšující se počet pruhů. Můžeme mluvit o stoupacím pruhu stejně, jako o tom levém pruhu jako o předjížděcím.

Moc se mně líbí "proč nenapřímíme silnice v těch zatáčkách a zbytek původní silnice nepoužijeme jako předjížděcí pruh či jako odpočivadla kamionů?" Zřejmě netušíte, že pozemky kolem silnic někomu patří. (V těch zatáčkách si umím představit odpočivadlo; ale předjížděcí pruh..?)

4 0
možnosti

Máte pravdu. Ty pozemky okolo silnic někomu patří. Často se jedná o úzké nudličky, u kterých je řada vlastníků, kteří bydlí kdo ví kde. V minulosti s nimi majitel vstoupil do JZD. JZD se přetransformovalo na něco "moderního", ale na cizím hospodaří dál. Povinné poplatky zaplatí družstvo, majitel dostane pytel brambor a má klid.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS