Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takových autovraků i zarostlých travou je na parkovacích místech i na běžných ulicích po Praze celá řada. Většina z nás o nějakém v okolí ví.

Nicméně se najdou i jiné kuriozní případy aut-ležáků, které překážejí provozu a nikdo s nimi nic nedělá.

Např na čtyřproudé Modřanské kousek za křižovatkou ve Dvorcích kde ústí Jeremenkova směrem do Bráníka na ZÁKAZU ZASTAVENÍ už půl roku stojí BMW s botičkou na zadním kole. Ta botička dokonce vypadá, že jí tam nedali policati. A kolem hodí policajti a pokutují všechny ostatní co tam zastaví. To BMW vytváří překážku hned za tou křižovatku kam vjíždějí auta a autobusy MHD ve dvou proudech z té Jeremenkové a hned se musí sjíždět do jednoho proudu, A to BMW tam stojí a stojí a každý kdo byl někdy odtažen z méně nebezpečného místa, kde nepřekážel provozu, musí být pěkně naštvaný. Ale hlavně je to permanentně nebezpečné místo.

0 0
možnosti

P15e69t94r 50L65u32k60e18š

8. 1. 2019 21:54

Pavle, autovraky nasázené v ulicích představují v současnosti docela oříšek. V blogu navrhované řešení je na první pohled logické, na druhý neproveditelné. Obec nemůže vydat žádnou, byť rozumnou vyhlášku na téma vraků. Narazí na Zákon o pozemních komunikacích, který definuje vrak. A definuje ho špatně. Zároveň je zákon nadřazen vyhlášce, která s ním nemůže být v rozporu. Zákon byl před časem změněn k horšímu. Je to taková HLAVA 22...

0 0
možnosti
Foto

K vašemu prvnímu návrhu, zpoplatnění po nějaké době, si myslím že je nereálné kvůli prokazování té doby a admistrativní zátěži.

Jinak co se týká autovraků na ulicích nechápu ty majitele. Chodím se psem jednou ulicí a tam už asi dva roky stojí jeden takový Passat - je celý, gumy prázdné, tabulka RZ vzadu, druhá za oknem, na sedadle řidiče měl navléknutý nějaký dres. Několikrát již nezmizel ani při blokovém čištění. Teď už asi půl roku u něj stává novější Passat a ten má ten stejný dres, který zmizel z toho vraku, na sedadle řidiče. V další ulici o pár set metrů dále tak stojí nqabourané Mondeo markII už zarostlé travou z mezery mezi obrubníkem a vozovkou. Proč takový majitel nezavolá nějaké firmě na likvidaci autovraků když ta likvidace a většinou i odvoz jsou zadarmo? Platí snad stále za ten vrak povinné ručení když na ulici by stát bez RZ, pokud by je dal do depozitu, nemohl? Je to jen o lidech co si asi namlouvají že takové jejich auto má ještě nějakou cenu. Budeme si muset zvyknout na to, že stará auta mají končit na vrakovištích a nelze doufat v nějaké další využití. V mojí rodině to teď čeká již druhé auto.

0 0
možnosti

Jak poznat?

Co treba si vzit priklad z Belgie. Tam ma kazde pojistene auto cerstvou nalepku o pojisteni. Pokud nema, je to vrak a necha se na naklad majitele sesrotovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.