Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane, takových imigrantů k nám každý rok chodí desetitisíce. Jednomu z těchto imigrantů jsem letos prodal byt. On mluví česky špatně, ona dobře, mají 3 děti. Jsou z Ukrajiny, pracují, mají se dobře. O takových imigrantech mluvíte? Jaké asi tak náklady si myslíte, že s nimi máme?

1 0
možnosti
LJ

Naše životní úroveň závisí na tom, zda pracují či nepracují továrny. Pokud životní úroveň chceme zachovat nebo dokonce zvyšovat musíme se starat, aby podniky pracovali. Již dnes ledaskde mají nedostatek lékařského perzonálu. Kdybychom zde neměli lékaře a sestřičky ze Slovenska a Ukrajiny, už by ten nedostatek cítili i v Praze. Jak to tedy doporučujete řešit?

0 1
možnosti
Foto

Zvýšením nezaměstnanosti - např. je zcela nelogické v době prosperity a chybějící pracovní síly tuto dále odčerpávat na státní zakázky, které se mají dělat v době krize - jmenovalo se to hladové zdi. Dále to lze upravit růstem platů - a to i pro zahraniční pracovníky, jak to třeba požadují Němci a Francouzi po řidičích kamionů, potom se práce zdraží a podnikatelé budou muset investovat do automatizace. Přebujelá státní správa - odstraněním takových těch náhražek ekonomiky - například obědy do škol zdarma jsou sice fajn, ale zaměstnávají x lidí. Efektivní soudnictví. Motivace pro ženy na mateřské jít do práce. Motivace pro nemakačenky jít do práce. Možností je spousta a jak získat ty sestřičky - stát financuje školství - takže není problém do zdravotnického školství nasypat více peněz než třeba pro ekonomy, kteří si to zatáhnou ze svého. Dítě dostane už na střední prospěchové stipendium a další peníze za podepsanou umístěnku do Horní-dolní.

1 0
možnosti
AL

Děkuji za článek.

Trochu "nebezpečná" anketa. Co když ukáže, že zdejší většina je vlastně nepatrnou menšinou?

Zatím to podle výsledků tak vypadá.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Ubývá Čechů, ale počty doplňují přistěhovalci za prací. Jednoduchou práci stále více vytlačuje technika a dnešní nízká nezaměstnanost je jen díky tomu, že je spousta lidí zaměstnána na zbytečných postech, nebo je jich na práci zbytečně moc.

2 0
možnosti
IB

I14v42o 12B86o52u54š29e

11. 12. 2018 10:55

A kde to porad ctete?

0 1
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.