Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé je na tom, že o euthanasii mluví zejména ti, kteří nemají s medicínou nic společného, prakticky nikdy neviděli umírat člověka a o tom, jaký je konec lidského života mají pouze a jen informace s druhé či třetí ruky. ̈

Pro zastánce euthanasie je třeba uvést některá fakta.

1 V Belgii již tímto způsobem končí svůj život zhruba 2% obyvatel. To, že zdaleka ne vždy jsou splněna kritéria, která byla zpočátku stanovena, již nikdo nezkoumá.

2. V Belgii již mohou žádat o euthanasii i nezletilí. To, že nemají o životě vůbec žádné představy, je dokladem toho, jaký je na ně vyvíjen tlak.

3. Nyní se ve stejné zemi snaží, aby mohli lékaři rozhodnout o euthanasii i u lidí, kteří toho již nejsou schopni. Paralela s nacistickým programem T4 se jeví již jako zcela jasná.

4. V právním chaosu lze předpokládat to , o čem píše autor - tedy ekonomické zájmy žijících nad etickými pravidly žijících.

Lze předpokládat, že z možnosti zemřít tímto způsobem se stane časem povinnost /zejména poukazem na náročnost léčby nevyléčitelně nemocných, jejich egoismem apod./.

5:Existuje pojem kluzký svah - tedy provedu jednou něco, co tak úplně není košer. Druhý krok tímto směrem již bude snazší, pak ještě cosi přidám a není nic, co by zastavilo rozběhnutý proces.

Proč by měl být lékař - člověk, který je ustanoven k tomu, aby život zachraňoval - tím, který jej ukončí. Jaká bude důvěra v člověka, který se o Vás 60 let stará a nakonec Vás dorazí. Půjdou jeho příbuzní k němu k léčení?

3 2
možnosti

J42a16r82a 49R65a78n55k

19. 5. 2016 17:49

V Kanade je novy zakon, ktery po povoleni soudem umozni "doctor assisted suicide", za rok tusim bylo povoleno dvema lidem, zadni pribuzni v tom prsty nemaji.

1 0
možnosti
Foto

P90e41t35r 88H28e94s94s

19. 5. 2016 15:12

Hodně mě baví diskuse lidí kteří k danému tématu mají minimální zkušenosti a znalosti. Chlapi rozumují o potratech, ač s tím nemohou mít zkušenost a ani se jich to netýká. Zdraví se vyjadřují k eutanazii a taky se jich to netýká. Zkuste se zeptat nás, pacientů s fatální diagózou, co si o eutanazii myslíme. Když před sebou máte několik let utrpení , kdy váš život dle vašeho mínění nestojí za to, tak jen eutanazie vás může osvobodit. Ona eutanazie se stejně provádí, ač to žádný lékař nepřizná. Zvýšení dávek morfia je častý způsob u onkologických pacientů. Bohužel jsou tito hodní zdravotníci jednou nohou v kriminále. A to se doufám změní.

Jsem ALS pacient.

3 0
možnosti

Každý má fatální diagnosu - každý totiž jednou zemře. Samotný život je fatální diagnosou.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dal jsem karmu. R^

0 0
možnosti

Tzv. eutanazie (dle mého se o "dobrou či lepší smrt" nejedná) vždy z podstaty zhorší vztahy jak vůči rodině - stanou se z nich dědicové, kteří se zbavili "neužitečného břemene", tak i s lékaři, kteří už nezachraňují člověka, ale pracují "s předmětem" či "s biologickým materiálem". Četl jsem v rámci erudované práce, že nemocní s kvalitní péčí o eutanázii nežádají.

1 0
možnosti

Samozřejmě postoj má své hranice: u pacientů bez naděje na jakékoliv vyléčení je na místě pouze běžná, nikoli extrémně náročná léčba, lze přistoupit na odpojení od přístrojů tam, kde je mizivá naděje na to, že se pacient někdy probere; nezbývá však opatrnosti, nevinný lidský život má být maximálně chráněn před případnými "omyly" či účelovým jednáním.

0 0
možnosti

J80i68r80i 66K51u91c72e34r97a

19. 5. 2016 10:48

já jsem pro eutanazii, byť chápu, že je to legislativně i lidsky nejednoduchý oříšek;

4 1
možnosti

Ještě že u nás, kde má každý zákon dvojí trojí výklad eutanazie není. Za chvíli by o tomto rozhodovali posudkoví a zdravotní pojišťovny- Nejsi pro nás rentabilní, běž....

2 0
možnosti

Díky za tu poznámku o trojím výkladu, děsí mě to...

0 0
možnosti

Tak jako se našli právníci, kteří dělají exekutory, našli by se i lékaři, kteří by dělali popravčí. A aby měli víc kšeftů, ještě by radili příbuzným, jak nejlépe babičku či dědečka k podpisu přemluvit.

0 0
možnosti

J40a91r57a 25R44a23n28k

19. 5. 2016 17:54

Zatim jsem nenasla jediny prispevek, ktery by se netykal dedicu a pribuznych, ma se jednat pouze o tezce nemocneho a zakon, ten zatim v CR neexistuje - zaplat Pan Buh, tak je vse hypoteticke.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.