Diskuse

Je uměním nahý zadek Stalina?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Umění je asi v této fázi civilizace západní všechno...Teď jsem někde viděl židli coby ženu - sedneš si na židli a sedíš na ženské... Když mohl vládnout autor trpaslíků Knížák 20 let Národní galerii ČR... Když věže připomínající větráky z metra jsou vlastně hold Janu Palachovi a jeho matce... Co dodat? Takhle se prostě homo sapiens sapiens v 21.století dovinul.

0 0
možnosti

Umění je odvozeno od slova umět či umí.

Kdo neumí, ten dělá blbosti.

Stojí mi blbosti za to, abych se jimi zabýval?

Zadek všech indoevropanů včetně Gottwalda, Stalina, Hitlera, Havla i autora toho článku je v podstatě stejný. Proč se tím autor zabává, to nechápu.

0 0
možnosti

Já proti jejich tvorbě nic nemám. Ať si stvárňují svět tak, jak ho vidí. Proč ale s tím obtěžují svoje okolí, které obdaří kromě svého "výtvoru" ještě nálepkami ignorantů, měšťáků, pokrytců a nevím, čím ještě. Navíc jsou jejich výtvory často placeny z veřejných peněz, tj. těch, které stát vymačkal ze svých občanů. Nechť jdou tvůrci s takovým uměním do háje, snad to skryje milosrdná zeleň.

1 0
možnosti

Nejzajímavější na tom je, jak ti "umělci" svá díla zdůvodňují a obhajují. Prakticky všichni tvrdí, že "reagují na současnou společnost a konzumní způsob života" (typicky autor růžového králíka) nebo používají různá podobná klišé týkající se politiky, svobody či lidských práv.

Místo toho, aby lidi oslovili něčím pozitivním, vylepšili prostředí, v němž lidé žijí, udělali jejich svět hezčím a fakticky tak vytvořili protiváhu té komerci, hektičnosti a povrchnosti, kterou kritizují, tak tvoří parodie na Goyovy přízraky nebo si "hrají" s Hitlerem a Stalinem a zahlcují společnost svými vizemi beznaděje, vulgarity a násilí.

Já vždycky pookřeji, když sleduji Toulavou kameru, a tam ukazují řezbáře, krajkářky, skláře, malíře, umělce a nadšence všeho druhu, kteří tvoří s opravdovou láskou a invencí. Tvoří doslova srdcem, z touhy a potřeby tvořit a nikoli z potřeby šokovat a "prodat se" za každou cenu.

4 0
možnosti

Počkejte, jak vás zdrbou, že umění nerozumíte. Začínám mít pocit, že jakékoli umělecké dílo posledních pár (desítek???) let je myšleno jen pro "nadlidi", kteří ale soudě dle výtvorů musí být neustále na nějakém hodně kvalitním tripu. Nejen holé zadky a požírající králíci - ale též dříve propíraná zahraniční "umělecká expozice" vajglů a prázdných láhví, které uklízečky (taky evidentně plebs, nerozumějící "umění") v dobré víře uklidily... A takových se bohužel dá najít vice (nejnovější znázornění Palacha a jeho matky - hezky Česky WTF??? Brněnská jezdecká socha - křížence něčeho a žirafy - která z určitého úhlu vypadá jak pánské přirození? Atd, atd.)

2 0
možnosti