Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to pravda přečtěte si nějakou textovku mladých i nebo y jim absolutně nic neříká.Byli rádi,že to mají napsané zase jenom bublina kolem Zemana.Opravdu nemáme důležitější věci než pořád řešit Zemana?R^

1 2
možnosti

Sorry, ale opravdu ani nejinteligentnejsi studen se na takove skole nebude ptat na "juvenilni justici"!!!! Jinymi slovy - nekdo jiny, nez studenti na tech otazkach pracoval. A ted kdo?

7 0
možnosti
Foto

Vy opravdu nemáte moc velkou představivost.

Učitelka: "Tak na co se pana prezidenta chcete zeptat?"

Pepa z první lavice: "Štve mě, že Norové nechtěj vrátit ty děcka tý paní, co se vo tom furt píše na inetrnetu." "Mam toho plnej fejsbůk."

Učitelka: "Myslíš jistě děti paní Michalákové?"

Pepa z první lavice: "Jo, tak se menuje." "Ty fašouni jí vzali děcka snad na převýchovu, jak za nacistů." "Táta říkal, že je nikdo nekontroluje a i soudy jim dou na ruku." "Bych je postřílel hajzly."

Učitelka: "Jedná se o Barnevert, je to sociální služba v Norsku." "Způsob její působení a pravomoci se se nazývá juventilní justice, protože téměř úplně nahrazuje systém soudního rozhodování o nezletilé děti.

Pepa z první lavice: "Jo, jo, ten název sedí." "Zní to tak úchylně, jaký sou ty svině." "Dáme to ňák do tý votázky?"

Učitelka: "Co tu otázku formulovat asi takto: "Pane prezidente, jaký máte názor na juventilní justici v Norsku, která odebrala české matce dvě české děti a nejspíše o ně úplně přijde, i když se ničím neprovinila?"

Pepa z první lavice: "Jo, to zní suprově, aspoň nebudu vypadat jak debil." "Já si tu votázku vezmu, ale nesmim se ptát první."

Nevím, jak přesně Vámi zmíněná otázka zněla, ale tak nějak to mohlo při tvorbě otázek vypadat.

0 0
možnosti

J35a10n 22S75o73u55č73e46k

3. 2. 2016 14:00

Já s Vámi celkem souhlasím. Opět se z toho dělá nepřiměřená aféra. To, že dnešní děti neumí normálně komunikovat skoro ani mezi sebou, natož s prezidentem republiky je známá věc potvrzená i odborníky. Ono připravit si otázku, která by měla hlavu a patu a položit ji bez koktání prezidentovi, je pro velkou většinu teanegrů zvyklých převážně na komunikaci formou SMS, celkem nepřekonatelný úkol. Bylo to vidět i z toho, že byť dostali krátké otázky napsané na papírku, ani ty si nezapamatovali tak, aby je mohli položit zpaměti a tak tak je dokázali přečíst. Takže zase jen nesmyslný pseudoproblém, který chtějí Zemanovy nesmiřitelní odpůrci zneužít proti němu.

2 2
možnosti

Děkuji, říkáte zkráceně to, na co já musel popsat celou stránku.

0 0
možnosti

Je mi 31 a přiznám se, že v 16ti bych asi netušil na co se zeptám prezidenta kdybych ho měl před sebou. Politika mne zajímala jen velmi okrajově. Spíš mne zajímaly holky a kam se pude na pivo apod.

Kupodivu mohu ale říci, že v 18ti - 19ti bych už přesně věděl na co se zeptat prezidenta a věřím, že už v té době bych neskončil u první otázky.

1 0
možnosti

Z mladých hlupáky netřeba dělat. To netřeba, stačí mrknout na ty vyjadřovací schopnosti na FB, nebo se ráno zaposlouchat v MHD.

Ti co zvládají literární útvar delší Tweetu či SMS jsou již v kolektivu za podezřelé intelektuály a spisovatele.

Asi by se hodilo více se na školách cvičit sloh, pochopení psaného text, schopnost veřejného projevu etc.

Ono i tady v diskusích vidíte častokrát spíše hnidopichy co opravují pravopis než aby měli něco k obsahu.

4 1
možnosti

P36a42v91e46l 37K36u69l70a

3. 2. 2016 13:19

Pokud tím hnidopichem myslíte mě, když jste můj příspěvek mínusovala, tak se nejedná o moje opravování pravopisu, ale vaše nepochopení mého příspěvku. Ale s tím nic nenadělám. Asi nejste zvyklá na krátké útvary. :-/:-)

1 0
možnosti

Ja bych v tom problem nevidel. Koneckoncu ty deti se mohly zeptat na neco jineho, nez mely pripravene na listecku.

3 0
možnosti
Foto

RvČlánek by mohl mít podtitulek "aneb jak dělat z našich náctiletých potomků úplné blbce"

13 0
možnosti

Vyzkoušejte si pár studentů, jak umí formulovat otázky.

1 0
možnosti

Když se bavím s jinými politiky, kteří často besedují se středoškolskými studenty, tak potvrzují, že mladí lidé se umí ptát spontánně a nepotřebují k tomu otázky připravené učiteli.

11 1
možnosti

Tak ono staci, aby ucitele na zacatek tu diskuzi nejak rozjeli a pak to muze jit samo. Ale nejsem si jist, jak by to bylo v pripade MZ, ktery ma ve zvyku ze svych oponentu delat pitomce.

1 0
možnosti

Já myslím, že vyorané myši, které neví, jakou otázku Zemanovi položit, by byl adekvátní projev školy. Nasáčkoval se jim tam nepozván a oni mu to mohli dát najevo

1 1
možnosti

Nasáčkoval? Nepozván?

No nevím, paní Pavlíková, ale Vy přesně do detailů znáte systém a tvorbu plánování programu cest pana prezidenta po republice?

1 2
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.