Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Comenia by byl ušlechtilý projekt nebýt autorských práv na písmo. Smlouva měla být podepsána pouze za předpokladu, že autorce bude jednorázově vyplacena odměna a šmitec. Jinak použít substitut.

0 0
možnosti

Jedním z příznaků blížícího se konce Římské říše byl ústup gramotnosti.

3 0
možnosti
Foto

Moje psací písmo je naprosto nečitelné, ale nemám pocit, že to nějak v době počítačů limitovalo moje uplatnění. Naopak si myslím, že kdybych se mohl ve škole naučit písmo jednodušší, tak bych na tom byl se psaním mnohem lépe.

0 0
možnosti

To, že Vy neumíte psát, není dostatečný důvod pro odpírání výuky psaní ostatním lidem.

0 0
možnosti

1. Grafolog nezkoumá pravost podpisů, to dělá písmoznalec. Grafologie je pseudověda, která se snaží z rukopisu určovat různé povahové vlastnosti pisatele.

2. Podpis člověka obvykle nemá mnoho společného ani s psacím písmem, je to zpravidla nějaký specifický "klikyhák". Takže i lidé, kteří píší "tiskacím" se samozřejmě mohou podepisovat "klikyhákem" - např. se to týká takřka všech obyvatel USA.

3. Osobně bych na psacím písmu netrval, je fakt zbytečné. Moje generace samozřejmě musela používat psací písmo, ovšem přečíst po někom zápisky byl často kumšt a někteří spolužáci na jakési polotiskací písmo přecházeli spontánně už během střední školy (naštěstí s tím nikdo z kantorů neměl problém) a rozhodně to nebyli ti "hloupější". Já sám jsem psací písmo nepoužil od konce vysoké školy, tj. nějakých 15 let a pořád žiju.

4. Často se mluví o snižování nároků - ano do značné míry souhlasím. Ale některé věci se opravdu přežívají. Maturanti z doby před 100 lety by se asi pohoršovali, že dnešní vysokoškoláci neumějí na papíru spočítat ani hloupou odmocninu...

2 0
možnosti
Foto

Grafologie je pseudověda,;-D Grafologie se používá při trestním řízení a jsou znalci u oboru gafologie. Soudní znalec z oboru grafologie provádí

znalecké posudky pro soudy a státní instituce, určuje pravost úředních list a podpisů, analýzu rukopisů z hlediska psychodiagnostického

personální poradenství. Grafologie se používala za druhé světové války, používá se i v současné době a pomáhá kriminalistice.

1 0
možnosti
Foto

Místo, aby docházelo k zušlechťování, dochází ke zjednodušování a ničení. Možná, že někoho v nedaleké budoucnosti napdne, že když se rukou psané písmo zruší úplně, tak nebudou naše nešťastné dětičky frustrované. A stejně všichni píšou na počítači. Stačí jen nastavit příslušný font.

1 2
možnosti

A jak byste si představoval to zušlechťování? Co třeba znovu zavést krasopis? Sice to nemá s vzdělaností nebo použitelností nic společného, ale zato je to krásné, náročné a málokdo to zvládne?

Jako zájmový kroužek - proč ne. Jako povinnost pro všechny - proboha proč?

Nezničil jsem v sobě také něco krásného, když jsem psací písmo od školy nepoužil? Mám ho snad začít používat jen proto, že mě k tomu kdysi někdo driloval?

2 0
možnosti
Foto

Zajímavé téma. Nedokážu se vyslovit nějaký odborný názor, přestože mám zkušenosti s dyslektickými a dysgrafickými problémy svých dětí. Pravdou je, že si časem spontánně vytvořili " vlastní písmo" podobné "Comenia". Sám mám špatný rukopis a v zásadě ho nepoužívám. Myslím, že příležitostí k používání rukopisu už je teď málo a budou stále ubývat. 

Myslím také, že psaní rukou mohou kompenzovat jiné rukodělné aktivity:  kreslení, modelování, rukodělné práce, které "stroj" nezastane. Tam by se měli podle mého mínění orientovat školy. Fotografie, ani počítačová grafika nenahradí malbu.

7 0
možnosti

Mate pravdu tohle pismo si dyzlektici vytvareji vlatne samy , jako dis pisu uplne stejne,jen proto, ze lro muj mozek je lepe citelne.Nadruhou stranu syn dyz nema a pismo ma kreativnejsi.V dospelosti si kazdy najde sve pismo, pismo je jako krezba, rozviji a byla by skoda o soucastne pismo prvnacku prijit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.