Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ona se rodina většinou postará, ale urcitě né 8 lidí. Musíte si uvedomit, co takový případ pro rodinu znamená. Jeden rodic zustává doma a nevydělává, zvýšené náklady na provoz domácnosti, jednorázové výdaje za auto, vozík atd. K tomu hypotéka, kterou jste si vzali, než se postižené díte narodilo. To aby se rodina rovnou obesila celá ne? Proto si platíme sociální pojištení, proto máme tak drahej benzín, proto to u nás nemusí znamenat tak casto znicení rodiny.Jste totálne mimo realitu všedního života. Rv

1 0
možnosti

No jo, ale moudrý stát by měl zabezpečit dobro pro naše občany, poté až bude učiněno zadost, by mněl popustit svému pokrytectví. ...

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale to je nesmysl.

jak asi ta dívka trpící duševním onemocněním bude někoho obcházet.

Je hezké, že se podle vás má postarat rodina, ale co když zádnou nemá, nebo se k ní ta rodina nezná...

Inalidé mají nárok na důchod pokud splnili podmínky a ti, kteří si za to nemohou sami mají nepochybně nárok i na další dávky.

Pokud jim stát nějaké dávky přizná má je vyplácet v řádném termínu.

Pokud někde šetřit tak u lidí co si za své postižení mohou sami-např. se nabourali opilí...

1 0
možnosti

1) Psal jsem, že by je obcházela matka s dcerou.

2) Když se rodina neznám, je tu mnou zmíněný zákon a výživném.

3) Invalidé můžou mít ten váš nárok, ale když máme dluhy, tak se musí i invalidé uskrovnit.

3) Když se někdo nabourá opilý, tak předpokládám, že po něm zdravotní pojišťovna vždy chce uhradit peníze, co dala za léčení a i za léčení těch, které zranil.

0 0
možnosti

Sociální pojištění funguje právě pro takové případy, jinak by se nemuselo platit. Je to zrovna jako se zdravotním pojištěním. Těžko zaplatíte onkologickou léčbu ze svého, leda za cenu zruinování celé rodiny. Zdraví pomáhají těm, kteří měli větší smůlu. Jednou se to může dotknout i jich.

1 0
možnosti

Sociální pojištění je u nás extrémně vysoké a tím je třeba spousta lidí nezaměstnaných, kdyby podnikatel nemusel platit žádné pojištění (zaměstnanci by si vše platili sami, jako na Novém Zélandu, kde si všichni platí sami zdravotní pojištění a nikdo tam neumírá na ulici), tak by mohl zaměstnávat 2× více zaměstnanců. Tedy tím, že je vysoké to sociální pojištění, máme sice na dávky, ale zase máme spoustu lidí bez práce. Proč by se lidé nemohli sami pojišťovat proti nemoci, v televizi na to běžela reklama.

0 0
možnosti

Zaráží mě, že se nezaměřujeme na zvýšení úrovně a efektivnosti naší ekonomiky, abychom nemuseli mít třetinové platy vůči sousedům.  A hledáme "rezervy" i u mimořádných případů a nutíme postižené a nemocné k žebrotě. Nikomu nepřeji nic zlého, ale  chtěl bych vidět pana bloggera v podobné situaci, jak by obcházel místní podnikatele.  Rv

3 1
možnosti

1) Češi ani Řekové ve svém státu neumí pracovat tak, jak sousedi, tak logicky mají třetinové platy.

2) Když obchází nezaměstnaný podnikatele a shání práci, tedy jinými slovy, nabízí svou pracovní sílu a za to by chtěl peníze, tak "žebrá"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.