Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmmm.

1.  Co když někdo zemře odpoledne před volbami? Volební komise začne jeho jméno škrtat? A co ti, kteří si přinesli volební lístek z domova?  A co když umře v průběhu voleb - také ho zvolíme.  A co když umře den po volbách - technicky stejné jako když umře týden před volbami.

2. Vo co de? Postoupí 1. náhradník.

   Jak udělat z prdu kuličku a posléze i velblouda.

0 0
možnosti

PS (pro velké znalce Ústavy):   Ten mrtvý nesloží příslušný slib. Takže se zastupitelem nestane.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Myslím, že se zde zabýváte velice okrajovým "problémem". Ono se to může přihodit, že některý z kandidátů zemře ještě před volbami. Zvláště v komunálních volbách kandiduje dost lidí i ve značně pokročilém věku. Může k tomu dojí už v situaci, kdy jsou volební lístky vytištěny a náhradníka tam už nelze doplnit. Kdyby ten zemřelý byl na volebních lístcích předem třeba vyškrtnut, jeho strana by tím byla ve volbách znevýhodněna. Má-li obecní zastupitelstvo třeba 7 členů, dostane každá strana za svůj lístek 7 hlasů. Pokud by zemřelého vyškrtli, dostali by za svůj lístek jen 6 hlasů. Proto strany nemají zájem zemřelého škrtat. Vím, že už k tomu byly nějaké soudní spory, možná i s různými verdikty. Nenechal bych však kvůli tomu volby opakovat, ani bych to nepovažoval za podvod - strany za úmrtí svého kandidáta nemohou.

0 0
možnosti

Podle mě není porušení ústavy "okrajový problém". A proč tam strany dávají jako kandidáty členy, co nedožijí ani do voleb, když by měli naopak velice aktivně 4 roky pracovat za zájmy voličů. Pak takoví lidé to nemají brát jako přilepšení k důchodu a nemají kandidovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.