Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nebolševik

19. 11. 2010 8:15
tak tohle je přesný obrázek

jak bolševizmus a podobné voloviny dokážou některým lidem zatemnit to, čemu se u normálních lidí říká mysl. Například "skeptický optimista" povídá tak neskutečné koniny, že to svět neviděl - srovnávat touhu jet autem 200 kilo za hodinu se snahou stanovit si nájem za vlastní byt hraničí s naprostou stupiditou. A co už vůbec nechápu je starost různých individuí o to, co budou majitelé bytů dělat, když se jim, skrze vysoké nájemné, nájemníci vystěhují. To je přece jejich věc a co je vlastně komu do toho? Taky by bylo dobře, kdyby se lidi, když už chtějí srovnávat, nejdřív informovali, nebo se jeli podívat třeba do Rakouska. Asi by z údivu nevyšli. Jak končí snaha zajistit státními povely bydlení pro všechny je docela dobře vidět v USA, řekl bych,  že slovo katastrofa je dost příhodné.

0 0
možnosti

bububába

19. 11. 2010 7:48
Deregulace

Pronajímatel, ať už bytových či nebytových protor, je podnikatel, podnikající za účelem vytvoření zisku. Nějak nechápu proč by to u bytů mělo být jinak. Pokud dochází k deregulaci a majitel zvyšuje nájemné, tak má zcela určitě dobře zmapováno, že za zvýšené nájemné , pokud ho stávající nájemnice nebude akceptovat, pronajme byt   jinému zájemci. Argumenty paní : "Já tam chci, chci a chci bydlet, ať on přistoupí na mnou navrhované nájemné! " jsou směšné. Bohužel, každý si může dovolit jen to, na co mu stačí finance. Regulované nájemné by mělo být v bytech sociálních, které by spadaly do kompetence státu. U soukromého majetku by mělo být pouze na majiteli, jak s ním bude nakládat a jak si ho ocení. Trh nabídky a poptávky mu sám ukáže, zda-li jeho kalkulace byly správné.

0 0
možnosti

skeptický optimista

18. 11. 2010 12:39
Nevyslovené předpoklady autora textu

Zajímavé jsou nevyslovené předpoklady autora textu. Autor z nějakého důvodu předpokládá, že hlavním cílem pronajímatele je zbavit se svých nájemníků. Všechny blogerovi závěry a doporučení vyplývají z této nevyslovené premisi. Zřejmě žije v představě, že na ulici čeká zástup jiných zájemců ochotni platit za byt v České Lípě nájem 90,-Kč na m2. Pronajímatelé by si měli uvědomit, že agresivní přístup k nájemníkům způsobí jen další odliv poptávky po nájemním bydlení směrem k vlastnickému bydlení. A nižší poptávka znamená i nižší nájemy.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

18. 11. 2010 13:56
Re: Nevyslovené předpoklady autora textu

hlavnim cilem pronajimatele je zbavit se REGULOVANYCH najemniku, protoze na ulici ceka zastup zajemcu ochotnych platit ceny podstatne vyssi, nez regulovane ... alespon v lokalite, kde mam svuj najemni dum ja. ano, najemnici pozadujici "primerene bydleni za regulovane ceny" budou mit problem, ovsem je to tak nejak jejich problem a netusim, proc by tento problem meli jakkoliv resit zrovna soukromi majitele domu.

0 0
možnosti

skeptický optimista

18. 11. 2010 12:29
Nájemní bydlení nebo lepší káznice?

Vážený pane blogere. To, že končí regulace a budou platit tržní nájmy mimo jiné znamená, že z nájemníka se stává standardní zákazník a nikomu nic není do toho, jestli má nějakou další nemovitost, jakou má práci a jestli by nemohl mít lepší. To se nezjišťuje ani u vazebně stíhaných. Soud by samozřejmě měl přihlížet POUZE k místně obvyklému nájemnému určenému na základě SKUTEČNĚ  ZREALIZOVANÝCH pronájmů (nikoliv na základě nabídkových cen). Sám pronajímám 2 byty a nedokážu si představit, že bych od nájemníků zjišťoval vámi požadované informace.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

18. 11. 2010 14:05
Re: Nájemní bydlení nebo lepší káznice?

pokud takovy najemnik bude mit standardni, vypoveditelnou smlouvu, tedy nikoliv "na vecne casy a nikdy jinak, jo a do tech vecnych casu se pocitaji i vecne casy vsech vnoucat, synovcu, sestrenic a jinak pribuznych osob, nooo a pak taky tech, kterym ten dekret kdyztak prodame, ze ano", pak majitele nic podobneho opravdu zajimat nemusi. pokud se majiteli po baraku rozvaluje kdejaka regulovana svoloc, kterou nelze z bytu legalnim zpusobem dostat, prestoze majitel s tim bytem muze mit i jine plany, pak by soud melo zajimat, zda opravdu najemnik opravdu nutne MUSI bydlet zrovna v tomto konkretnim byte navzdory evidentnimu prani majitele, nebo zda svoje bytove potreby muze resit jinak. cela situace by se dala resit prostym trznim vztahem majitel - najemnik, kdy majitel pro nepohodlneho najemnika nasadi takove ceny, ktere najemnik nebude ochoten akceptovat a majitel ma volny byt, ovsem to by nejruznejsi levicovi Yntelektualove pravdepodobne vyleteli nejenom z regulovaneho bytu, ale i z kuze.

0 0
možnosti

NTPT_V_EXILU

18. 11. 2010 3:48
staré rodinné domy třeba i za 300 tisíc.

Můžete mi prosím nějakou vesnici ze které se dá jezdit do prahy za prací a přitom tam prodávají domek za 300 tisíc ukázat ? že bych majiteli utrh ruce, zaplatil hortově a ještě m udal pusu.  Dnes cokoliv co má alespon jednu stěnu stojící stojí od třičtvrtě mega nahoru a bydlet se v tom stejně nedá.

0 0
možnosti

231

18. 11. 2010 8:40
Re: staré rodinné domy třeba i za 300 tisíc.

http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/suchdol--/373179484 ?

0 0
možnosti

mamlas

17. 11. 2010 20:12
Definici hamiznosti

Hamizny je ten, kdo ma dostatek a chce jeste vic...

0 0
možnosti

Ondřej Šmída

17. 11. 2010 20:48
Re: Definici hamiznosti

To není pravda. To je přesně komunismus-máš dost, tak zbytek odevzdej, nebo dotuj někoho, kdo dost nemá. Hamižný je ten, kdo che neopodstatněně víc. A tady to opodstatněné je, takže si myslím, že deregulace je správná a protože máme demokracii a kapitalismus, každý si může vybrat(demokracie), jestli tam chce bydlet, když na to má/nemá(kapitalismus) ;-)

0 0
možnosti

2Mac7

17. 11. 2010 11:28
Úspěch

Ti, co to budou řešit, ti by měli dostávat nadále příspěvek na bydlení, pokud na to budou peníze, nebo dostanou ubytování v ubytovnách či třeba dojde k sestěhovávání rodin do jednoho bytu. Já osobně jsem společný byt s jinou rodinou zažíval s rodiči za komunistů, osobně viděl v Rusku hrnce se zámkem ve společné kuchyni, společnou kuchyni jsem zažil s rodinou i na ubytovně......jsem myslela, že je rok 2010 8-o, nu kráčíme zpět do minulého století, bravo .

0 0
možnosti

Aretta

16. 11. 2010 22:38
...

R^

0 0
možnosti

Aretta

16. 11. 2010 22:35
Paní může bydlet u mně.

U mně je to za cca 197Kč/m2. Neregulovaných.

0 0
možnosti

Aretta

16. 11. 2010 22:36
Re: Paní může bydlet u mně.

a za dalších 200/měsíc to bude i bez hrubek:-)

"mě", "mě"

0 0
možnosti

ivuskli

16. 11. 2010 17:28
Ještě jinak ...

... majitel (soud) by měl prozkoumat, jestli nemá nájemce příbuzné, co by mu nájem hradili ???? kde jsme ? v Orwelovi postaveném na hlavu?

majitel by měl zřejmě nájemníka, co se brání platit horentní sumy, protože to a/nemá ve smlouvě, b/ netopí se v milionech, c/ není vůl vsadit do vězení. Nebo lépe - rovnou odstřelit, ať ušetříme náklady na obecní stravu a bydlení.

0 0
možnosti

beda venerabilis

16. 11. 2010 17:50
Re: Ještě jinak ...

Autorem navrhovaná úprava má jistou obdobu ve starogermánském právu. Insolventní dlužník shromáždil své příbuzné na poli a postavil je do řady. Dlužník se k nim obrátil zády (možná, že teprve v té chvíli se seřadili), vzal hroudu hlíny a přes rameno ji hodil. Koho z příbuzných takto trefil, ten musel jeho dluhy zaplatit.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS