Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V

20. 7. 2009 19:19
Asi

Pan Pokorný tam má spoustu asi, nejspíš, možná, pravděpodobně a vyvozuje z toho dalekosáhlé závěryRv

Třeba by mohli v rámci svých znalostí říci, kolik je standartní cena za cestu autobusem z hotelu na letiště, porovnat to s cenou taxislužby a pak nám říci, zda byla jízdenka za 30Euro přiměřená. Je zajímavé, že rodina která neměla na zaplacení, se na letiště dostala, pravděpodobně taxík jezdí levněji než autobus :-D

Zatím se mi jen zdá, že Pokorný obhajuje vyděrače. To jak řidič v půli cesty v polích zjistil, upadek cestovky také nevysvětlil.

0 0
možnosti

Shackall0

20. 7. 2009 18:04
Ach jo...

Některým lidem nejde elementární logika. Když si ZÁKAZNÍCI (tedy ti, které nazýváte podivně oblečení lidé z podivné země) platili zájezd, také se jich CK neptala, kde na to vzali. Prostě museli za zájezd zaplatit - apropos, když u cestovky zaplatíte zálohu a zbytek odmítnete uradit s tím, že jste zkrachoval, také nikam nejedete.

V tom momentě převzala cestovka odpovědnost, že ZÁKAZNÍKY odveze a ubytuje tam, kde si to zaplatili, a poskytne jim služby, které si zaplatili. ZÁKAZNÍKOVY je přitom šumafů, jak je na tom cestovka po ekonomické stránce. Prostě zaplatil služby a má nárok je konzumovat plném rozsahu.

Když CK zkrachuje, je její povinností o své zákazníky se postarat, odvést je domů a uhradit jim rozdíl mezi zaplacenými a čerpanými službami. Kde na to vezme (pojištění, půjčka, majitel prodá dům) ZÁKAZNÍKA nemusí zajímat, stejně jako CK nezajímalo, co jsem popsal výše.

Řečeno dost polopaticky?

0 0
možnosti

Radek0075

20. 7. 2009 16:30
Chlape seš vůbec normální?

Přirozeně že dopravce pokud zjistil že nedostane od CK své peníze tak nemusel její klienty odvést na letiště. Jenže on je naložil a zavezl mimo civilizaci a tam od nich požadoval zaplacení. Chápeš v čem je problém blbe?

0 0
možnosti

Stará kára

20. 7. 2009 16:11
To je ale nesmysl

Nejsem občanem státu eurozóny. Takže nemám přebytečná eura. Když jsem končil svůj pobyt v Turecku, zaplatil jsem si posledními penězi vodu. Prostě cizí měnu při odjezdu z cizí země nemám.

Vy jste asi neslyšel, že cestující žádali o odvoz kamkoliv k bankomatu - že vyberou a zaplatí (odmyslím si, že v Turecku je bankomatů snad méně, než u nás v roce 1990).

Konečně: ani doma bych nemusel mít 3x30x25 =2.250 Kč ve šrajtofli. Proto mám přece kartu.

0 0
možnosti

BoboHml

20. 7. 2009 16:32
Re: To je ale nesmysl

R^

0 0
možnosti

Gaspard

20. 7. 2009 15:51
Taková malá domů

Chování ex-delegátky mi připadalo spíš jako malá domů po domluvě s řidičem autobusu. Normální funkční delegátka, která se dozví o krachu své firmy se spojí s pojišťovnou u které byla její CK proti úpadku pojištěna a sdělí jí kolik, kde a s jakým spojením domů má na starosti turistů. Potom může ještě zprostředkovat kontakty na smluvní dopravce, ubytovatele apod. To co ta holčina předvedla hraničí s trestným činem vydírání a já být na místě těch lidí v autobuse, tak zvednu telefon a volám na 155 (turecká policie) a se slovy "kidnapping of the bus full of turists" jim popíšu aktuální polohu autobusu. Věřte mi, že by se delegátka z tureckýho vězení hned tak nedostala.

0 0
možnosti

Dr_Matrace

20. 7. 2009 13:07
..zasnu nad logikou pana PP

..skutecne mluvit o tom, ze "turiste podvedli dopravce tim, ze mu nesdelili ze cestovka s kterou cestovali krachla" je za hranici meho chapani..:-)

1. Turiste si radne zaplatili a nemaji komu co sdelovat

2. Dopravce si ma sam hlidat sve smluvni vztahy a pokud ma obavu ze penize neuvidi, tak sdeli prostrednictvim delegatky, ze je an letiste vzit muze, ale pred nastupem do autobusu zaplati 30euro/osoba

No a cestujici se bud rozhodne jet busem , nebo si zavola taxika.

V kazdem pripade, takto informovany cestujici ma sanci si vybrat z bankomatu ci se jinak na toto pripravit..

0 0
možnosti

ippokorny

20. 7. 2009 14:48
Re: ..zasnu nad logikou pana PP

To, že já řádně zaplatím podvodníkovi, nezavazuje nikoho dalšího, že to musí akceptovat, pokud on peníze nedostal.

Dopravce byl patrně podveden a zjistil to pozdě, proto v těch polích. Dopravce asi nesleduje dobře český obchodní rejstřík, vy víte, na jaké adrese je turecký a zda není jen v turečtině? Český, jako jeden z mála je pouze v češtině, aby to měli cizinci složitější a museli se naučit česky, dobře jim tak, že? 

A dám příklad. Bydlíte v hotelu, jíte v jeho restauraci a náhle zjistíte, že vaše společnost, co za vás to platí, právě oficiálně krachla a pošle vám to i písemně. Ale podle vaší logiky bydlíte a jíte dál a nejste povinnen to nikomu sdělovat, ať si to hotel zjistí sám. Jste si jistý, že byste nebyl trestně stíhán pro podvod? P.P.

0 0
možnosti

dr__NO

20. 7. 2009 12:33
2 možnosti

mezi kým je tedy dohoda o dopravě? buď mezi turisty a dopravcem, v tom případě dopravce předem sdělí cenu a vybere jízdné(pokud to není taxi) a nebo je dohoda mezi dopravcem a cestovkou v tom případě turisty dopravce nezajímá

0 0
možnosti

dr__NO

20. 7. 2009 12:50
Re: 2 možnosti

a pozor, pokud cestovka zanikla dříve, než klienti nastoupili do autobusu, zanikají i její smlouvy a dopravce je uvedl v omyl, pokud je vezl s tím, že to později cestovka zaplatí, ihned co cestovka přestala existovat dopravce měl klienty informovat o ceně za dopravu, klienti nejsou povinni dopravce o čemkoliv informovat

0 0
možnosti

Janulice78

20. 7. 2009 12:18
jestli

to myslite vazne, tak me mineni o Cesich zas kleslo o par bodu. Jako turistovi je mi srdecne putna, co ma cestovka a ridic mezi sebou. Pokud vim, co mam zaplacene v cene zajezdu, a tim je na 99 % i odvoz autobusem na letiste, tak je mi fuk, co si mysli delegatka a ridic, ktery ani nemusi umet mluvit jinak  nez turecky. A turisti, co nechaji vystoupit rodinu, co nema na zaplaceni, to jsou asi taky pekni tupci. blici smajlik.......

0 0
možnosti

ippokorny

20. 7. 2009 12:31
Re: jestli

Většinou se fakturuje po vykonané službě, tedy dopravce by cestu na letiště patrně fakturoval cestovnce pro jejím provedení. Pokud máte firmu v konkurzu, tak faktury samozřejmě přestává platit. Pak vás musí!!! zajímat, kdo cestu uhradí a nemůžete požadovat služby a tvrdit, že jste je nějakému podvodníkovi někde uhradil, tomu dopravci tedy určitě ne.

Pokud vím, v cizině umí jazyky více, než my, mě jednou šokovala řecká železničářka perfektní anličtinou. Řekl bych, že ten řidič uměl němčinu či angličtinu.

Ano, to jste správně připomněl, o úrovni těch křičících turistů svědčí i to, že nebyli schopni půjčit peníze rodině s dětmi, to je špatné. Ale pokud vím, tak si mohla rodina zavolat taxíka, ano, tam co dojede autobus může přijet i taxík, a měla by to dokonce levněji, než kdyby platila celou cestu autobusem. A pak se divte Turkům, když chtějí od takových peníze hned a ne až v cíli cesty. P.P.,

0 0
možnosti

mona m.

20. 7. 2009 12:13
pane!

Pane - jste snad ta delegatka, ze vite jak to myslela? opravdu mate informace, ze autobus byl objednany z jeji dobre vule? znate vsechny zucastnene a mate zarucene informace jak co bylo a jak to kdo myslel? mam totiz pocit, ze ne... v tom pripade nerozdelujte na spatne a dobre podle sveho uvazeni... nechat rodinu s detma v poli JE spatne, at uz to bylo minene dobre nebo ne... kde je tlacitko "negativni karma"?!

0 0
možnosti

ippokorny

20. 7. 2009 12:41
Re: pane!

Ano, že se ti turisté nesložili na tu rodinu a ta vystoupila, to se dá nazvat různě, ale rozhodně ne slušně, já být těmi turisty, tak někam zalezu.

A víte, můžete mít sociální cítění a cítit s tou rodinou, můžete cítit třeba s Asiaty, co nemají peníze na letenku zpět domů, když jim tady krachla práce, můžete soucítit s babičkou, co nemá peníze na návštěvu příbuzných (moje známá má vnoučata na Aljašce), ale nesmíte tvrdit, že to má zaplatit někdo jiný, musíte vytáhnout peněženku, zaplatit za někoho sociálního a vhodné je o tom mlčet.  I ta rodina měla volbu, když neměli rezervní peníze, neměli nikam jet. Co kdyby třeba onemocněli či je někdo okradl?

A když to chcete černobíle a bez omáčky: "I v Česku se platí za autobus, tak proč ne v Turecku?"

0 0
možnosti

dr__NO

20. 7. 2009 11:54
no nevim

pokud to byl autobus, se kterým neměla cestovka nic společného a mají ho zaplatit turisté, tak se snad s turisty domluvím ještě před jeho objednáním, zda ho chtějí a kolik to bude stát, a klidně ještě před příjezdem vyberu peníze abych je dal před nástupem řidiči a odjel, podle mě záměrně uvedli turisty v omyl

0 0
možnosti

ippokorny

20. 7. 2009 12:02
Re: no nevim

V omyl patrně uvedli turisté řidiče, že to česká cestovka za ně uhradí a o konkurzu mu skoro určitě nic neřekli.  A když to asi majitel autobusu zjistil, že byl českou cestovkou podveden, tak to začal řešit, až když autobus dohnal. Neměli turisté řidičovi říci: "víte, naše cestovka krachla, je naše cesty na letiště zaplacená?". A myslíte, že by na to mávl rukou a řekl, to nevadí? P.P. v

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.