Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slida1

21. 6. 2008 14:34
Semafor

s odpocitavanim casu maji i v Las Vegas, USA ;-)

0 0
možnosti

mandy12

19. 6. 2008 20:34
kolo

S jednou veci nesouhlasim. Holandane jsou docela poradni, a takovy neporadek jako na obrazku se tady tak casto nevidi.Kola se tady kradou jak na bezicim pase. Pokud neni pripoutane aspon dvema retezy, tak do vecera zmizne. Ale co ocenuji nejvice je, ze ridici jsou uz zvykli na cyklisty a jezdi opatrne, kdezto v Cechach je cyklistika hazard.  

0 0
možnosti

zajicek8

19. 6. 2008 18:05
Proc plecky?

Travim pracovne v Holandsku uz sesty mesic a tak po navazani blizsich vztahu byl take polozen dotaz, proc jezdi na takovych pleckach. Protoze se kola kradou, protoze vetsina z nich vlastni vice nez jedno kolo, protoze pouzivat drahe kolo a nechavat ho stat na desti je prece blbost a taky proto, ze ta pekna draha kola vyzaduji pri dennodenim dojizdeni daleko vice pece nez plecka.

Jde o to, ze pokud nekdo dojizdi do prace vlakem, tak ma jedno kolo v miste sveho bydliste na prepravu z domova na nadrazi ( to tam stoji pres den) a druhe ve meste sveho pracoviste  pro dopravu z nadrazi do prace a zpet ( to tam stoji a mokne pres noc, o vikednu, o dovolene). Vzhledem k tomu, ze od ledna do dubne permanentne prsi, tak se korozi asi neda zabranit. Plecku levne koupi a pokud se poroucha, proda ji nekomu, kdo si z oprav starych kol udelal zivobyti. Ten da kolo do pucu a za levny peniz ho zase nekomu dalsimu proda.

0 0
možnosti

ippokorny

19. 6. 2008 22:07
Re: Proc plecky?

Já se divím, proč nejedou z nádraží do práce městskou dopravou. Z domova na nádraží bych to chápal, není z každého bydliště spojení městskou, ale z toho nádraží do práce...A pekne kolo jsem nevidel ani v sobotu či v nedeli, asi tedy také na cyklovýlety moc nejezdí. P.P:

0 0
možnosti

nyny.

19. 6. 2008 16:33
vy máte problém s pražáky ?

nechápu, proč do nich tak ryjete, jinak souhlas s ostatními, mimochodem nevím, kde jste přišel na každodenní desetikilový nákup z hypermarketu, ty hyper, super, mega giga markety jsou právě proto a právě proto z nich mymky ty nákupy neutáhnou, že v nich nakoupí na jednou na dlouhé časové období. Protože věřte, ty doby, kdy v prackách člověk každý den tahal několik kilo a musel oběhnout několik obchodů, to bylo úděsné.

0 0
možnosti

ippokorny

19. 6. 2008 18:04
Re: vy máte problém s pražáky ?

Když  slyším pláč, že někdo nemůže zaparkovat u domu, tak asi nechce táhnout něco těžkého a to jsem odhadnul na nákup asi 10 kg, činku asi do práce nenosí.  A nebo může být líný. A vadí mi protizákonně zaparkovaná auta, na chodníku, který tím ničí či že do něj přesahují a obtěžují tím chodce. Dále v blízkosti přechodů a na přechodech, v křižovatkách, kde ohrožují druhé. A jejich argument je stále stejný, "obtěžuji a dělám trestnou činnost jen proto, že nemám kde zaparkovat". Ale i zloději říkají, že kradou třeba z hladu. No a nejvíce je to extremní v Praze, není to nic osobního. P.P.

0 0
možnosti

Bogus

19. 6. 2008 11:03
Nizozemci a kola

Pracoval jsem v turistickém ruchu jako průvodce na horských kolech a jiných dobrodružných aktivitách a tolik jsem se těšil na svoje první holanďany, že se konečně po saském švýcarsku svezu s někým, kdo umí jezdit. Opak byl pravdou. Sice mají v NL milion km cyklistických stezek (a já jim závidím) ale protože žijí na placce, tak o přehazovačce a přesmykači neslyšeli v životě a ani ho na fotce neviděli... co se týče helem...polovina ze skupiny si vždy helmu nasadila obráceně a ani jim nevadilo, že je ryje SRT do čela...takže kola ano...ale není třeba tak rýt do českých cyklistů, minimálně umí řadit a chápou smysl zvedlé sedačky ;-) 

0 0
možnosti

pedr64

19. 6. 2008 11:11
Re: Nizozemci a kola

v Číně je asi miliarda cyklistů vozících na kole cokoliv kamkoliv a kdykoliv. Ale sednout si na kolo jen tak pro radost z pohybu jim připadá jako naprostá západní ptákovina.

0 0
možnosti

pedr64

19. 6. 2008 10:36
myslím, že ste splantal hrušky s jabkama

porovnávat kždodenní přepravu do práce, školy, za nákupem(tedy jízdu v civilu, bez přilby, s mobilem, na plečce) a hobby jízdu mimo město(na sportovním kole s přilbou ve sportovním oblečení) dost dobře nejde. Když si u nás ve městě svou placatostí vhodném k dopravě kolmo stoupnete v ranní a odpolední špičce, určitě uvidíte spousty lidiček na kole podobných těm v Nizozemí.

0 0
možnosti

pedr64

19. 6. 2008 10:39
Re: myslím, že ste splantal hrušky s jabkama

PS: ten odpočítavací semafor je v Přerově před nádražím, údajně první v republice

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.