Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Máte slovo, Jílková, 5 normálních a jeden mimo mísu

Před chvílí skončil pořad paní Jílkové, Máte slovo. Diskutovalo tam 6 lidí, z toho 1 byl exministr financí Kalousek a 1 úplně mimo mísu. Jména jsou označená otazníkem, neboť nevím, zda jsem je dobře odposlechnul.

Každý, kromě toho mimo mísu, ví, že v Česku je velký problém s nesplácením půjček a s tím, že si lidé neumí spočítat i základní věci kolem půjček. A pak vznikají tragédie, kdy jsou lidé stěhováni ze svých domů, poslední jsme viděli dnes večer v televizi. Pak to skončí, jak tam říkal pan ?Havlík, že šrotovným si jedna politická strana buduje další voliče, kteří budou závislí na sociální síti.

A asi tušíte, jak to dopadne s rodinou, kde příbuzný půjčí příbuznému na to auto a ten mu je pak nemůže vrátit. Takže tu máme i rozpad rodinných vazeb. Nebo si snad někdo myslí, kromě toho mimo mísu, že rodina, kde mají staré auto, sáhne do šuplíku a vytáhne 300 tisíc na nové auto? V době krize by lidé měli myslet na „zadní vrátka" a ne se zadlužovat a kupovat auta, aby výrobci aut měli na své nadprůměrné platy.
Nákup auta není jen kupní cena. Dívám se na fakturu za garančku auta, 5094 Kč, nejdražší jsou oleje. A pokud jí neabsolvujete, můžete mít problém se zárukou.
Kolik stojí povinné ručení, například s bonusem třeba 4500 Kč. Kolik stojí pojištění nového auta proti krádeži či havárii se raději ani neptejte, ale krade se hodně a mít nepojištěné auto je riziko, co když vám auto někdo nabourá a ujede. Nedávno ukazovali v televizi auto poškozené pádem římsy domu. To vám povinné ručení nepokryje a ani vám to ta stavební firma nezaplatí, když bude třeba v insolvenčním řízení, jako ta, co staví u nás.
Naše auto je z parkoviště omlácené snad za 20 místech, někdo otevře dveře, bum, udělá důlek, jede s narvaným nákupním košíkem, bum, a máme přestříkání za 5-10 tisíc. Takže máte nové auto nebo omlácené auto, co vypadá jako staré?
Stát natáhne ruku na vydání značky a další věci. Než se vzpamatujete, 30 tisíc je pryč, než se vzpamatujete, máte vlastně staré auto, vyjetím z prodejny jeho ceny klesne asi o 20%. To se vám připomene, když budete chtít auto prodat, tak ani hlupák vám ho nekoupí za vaši kupní cenu a pokud bude třeba opravené, tak jeho cena je ještě nižší. Zkuste ho nabídnout příbuznému jako úhradu dluhu. Auto jako investice je totální hloupost. Ono ani byty nyní nejsou dobrá investice.

Paní ?Tlachačová se tam podivovala, že ona peníze investuje to vzdělání svých dětí, auto si nemůže dovolit, ale proč má tedy ona ještě platit někomu to šrotovné. Ten mimo mísu stále tvrdil, že když někdo dostane šrotovné, že to není dotace z našich daní, ale že si tu dotaci vlastně zaplatil ten příjemce té dotace, čemuž já také nerozumím. Asi jako v povídce Šimka Grossmana: „Nechci slevu zadarmo, pravil vychytrale a položil na stůl stokorunu“.
Je tu někdo, kdo si také myslí, že různé dotace jdou z peněz příjemců dotace? Aspoň tak to vysvětloval ten mimo  mísu a chudák exministr Kalousek se jen zmohl na „Bože můj“.

Ten mimo mísu se ptal, když jsou tak chytří, tak ať řeknou, jak řešit krizi. Byl utřen podruhé panem ?Havlíkem a panem ?Majerem, že třeba tím, že zákony budou obdobné jako v okolní EU a že se nebudou měnit dokonce dříve, než nadejde jejich platnost.
Já bych chtěl dodat, že je sprosté nutit lidi v době krize provozovat stále auta na to biosvinsto, co se dodává do nafty a benzínu, snižuje to rychlost, poškozuje motor a zvyšuje spotřebu.

Uhodli jste stranickou příslušnost toho mimo mísu?

  

Autor: Pavel Pokorný | pátek 22.5.2009 0:26 | karma článku: 28,13 | přečteno: 2004x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3942x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 836x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 314x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.