Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

 Televizní noviny a různé pořady, stále stejné a stále starší moderátorky, české filmy a pořady, které chtějí zaujmout něčím negativním, komedie, které mají být komické, přestárlí herci, kteří si přilepšují k důchodu (důchody mají malé, protože si neplatili pojištění na důchod).

V médiích bývají články o rodinách, co nemají na jídlo, je pro takové rodiny priorita platit poplatky České televizi? Česká televize se nyní snaží prosadit, aby se platila televizní daň i z vlastnictví mobilu. Aby ředitel ČT mohl dostat o další milion více na ročních odměnách?

Mám to chápat tak, že půjdu po ulici s mobilem v ruce, zastaví mě policie a budu muset prokázat, zda mám uhrazen poplatek? Bylo by to obdobné, jako vás nyní s autem (zahradním traktůrkem, silnou elektrickou koloběžkou) zastaví policie a chce vědět, zda máte uhrazeno povinné ručení. Přibude mi v pouzdře na mobil papír s potvrzením o úhradě televizního poplatku či to bude možné prokázat elektronicky (jako nyní můžete mít zelenou kartu v mobilu)? 

Vtipkuje se, že ženy (muži) si po 40 nemohou hrát na schovávanou, že by je nikdo nehledal. Můžeme obdobně zavtipkovat, že Česká televize nemůže přejít na kódované vysílání, protože by ji nikdo nesledoval? Pokud Česká televize tvrdí, že je pro diváky zajímavá, určitě by si za její sledování diváci rádi zaplatili. Nebo by diváci dali přednost placení za komerční vysílání nebo by zvolili, jako v obchoďáku, z nabídky tu levnější variantu?
Opravdu nemám tolik času, abych ho mohl věnovat nějaké televizi a ještě jí za to platil.

Nedávno jsem zapnul televizi a naskočil pořad ČT1, kde běžel nějaký soutěžní pořad, a moderátor se ptal soutěžících, díky komu vznikl tento soutěžní pořad. To mě zaujalo a počkal jsem si na odpověď. Správná odpověď podle moderátora byla, že diváci ČT. Aha, ČT vyrazila lobovat za vyšší poplatky. Správná odpověď ale je, že díky poslancům, kteří schválili zákon o poplatcích a díky pracujícím, kteří na poplatky museli vydělat.

Spočítal si někdo, že v poplatcích ČT zaplatí často více, než kolik vydal za stejnou dobu za koupi televizních přijímačů? Tedy že u někoho je daň z vlastnictví televizního přijímače vyšší než 100 % (což je asi daňový rekord).
Spočítal si někdo za nějaký měsíc, kolik hodin strávil sledování vysílání České televize a kolik ho poplatky vyšly na hodinu?

Problém také je, že poslanci vlastně „uplácejí“ ČT poplatky a za to ČT nechává poslance se "zviditelňovat" ve vysílání a nechá je "vypovídat jejich pravdy“ (říká se tomu „ruka ruku myje“).

Kdysi jsem viděl pořad, že ČT zaměstnává spoustu externistů na dohody, místo aby využívala své zaměstnance. Obecně, jak jsou někde veřejné peníze, okamžitě někdo vyráží se na ně „přisát“. Na internetu čtu, že audit České televize bude hotov v únoru 2022. A další zpráva na internetu, že by měl být nový zákon, že hospodaření ČT měl kontrolovat NKÚ (Kdo chce mít depresi z plýtvání státních peněz, ať si různé kontrolní zprávy NKÚ přečte, mají je na svém webu). Nevím, zda audit ČT vůbec proběhl, krátce jsem výsledky auditu hledal a nenašel, nehledal jsem, zda byl schválen zákon o kontrolách ČT NKÚ. Třeba ty informace někdo má, najde, a dá je do diskuze, děkuji.

Pokud je Česká televize životně důležitá pro stát (asi jako byl Rozhlas po drátě), asi aby měli  občané aspoň jedno televizní vysílání, kde je vysílána „jediná státní pravda“ (bez fake news), tak bych ČT rozdělil. ČT1 by byla zdarma, aby i ti nejchudší občané nemuseli řešit otázku, zda chtějí „znát pravdu“ nebo se najíst. Zbytek vysílaných kanálů ČT by byl kódovaný a za poplatek.

Poplatek za další kanály ČT by také neměla platit domácnost, kde by byli pouze důchodci nad 70 let (nebo všichni, kdo pobírají starobní důchod). Někdo z domácnosti by uvedl, že jsou všichni nad 70 let a dostali by kartu na další programy ČT zdarma, tedy pokud by o ni stáli (služby zdarma pro starší občany jsou běžné v knihovnách, někde v městské dopravě (Praha), atd.). Když spočítáme, kolik desítek tisíc běžná domácnost důchodců za svůj život zaplatila ČT na poplatcích a nevyužila, tak má vysoce předplaceno.

Platí se také poplatková rozhlasová daň Českému rozhlasu=ČR. Pro poplatky za ČR platí to stejné, co pro poplatky ČT.

Poplatky za firemní televize a radia včetně radií v autě neřeším. Je to ještě větší deprese. Jen si říkám, zda poslanci opravdu schválí zákon, že z každého firemního mobilu se bude platit poplatek za televizi a rádio, jako se třeba nyní má platit poplatek z radia v každém služebním autě.

Autor: Pavel Pokorný | pondělí 12.6.2023 9:00 | karma článku: 32,27 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3942x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 314x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Prezident a členství v hnutí potlačující práva a svobodu člověka

V zahraničí se mohou ptát, zda byla u nás další revoluce, kterou se komunisté opět dostávají k moci, když se o funkci prezidenta uchází bývalí členové hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

7.1.2023 v 9:00 | Karma: 13,09 | Přečteno: 482x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Čínská armáda se vrátila k Tchaj-wanu. Dvanáct letadel přeletělo dělící linii

27. dubna 2024  11:11

Tchaj-wan v sobotu zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.